Onsdag 6. november 2019
Det Norske Teatret
Lazarus

Dato: Onsdag 6. november 2018
Pris: kr 750,- som dekker buss og konsert
Sted: Det Norske Teatret
Avgang: Fra Østfoldhallen (v/Elias) kl. 17.00. Fra Biblioteket kl.17.30.
Turleder: Nina Oksmo E-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net – Mob.: 926 48 051

AV DAVID BOWIE OG ENDA WALSH

Ei av David Bowies siste gåver til fansen. Basert på filmen The man who fell to earth, med 18 av dei finaste låtane til Bowie.

På same tid som David Bowie arbeidde med avskjedsalbumet sitt Blackstar, skreiv han saman med Enda Walsh musikalen som hadde premiere i New York knappe to månadar før popikonet gjekk bort. Med Lazarus trekker han ein musikalske boge frå Blackstar tilbake til den musikalske starten og den skakke science-fiction-filmen The man who fell to earth, der Bowie sjølv spelte hovudrolla i 1976.

På scena står sterke namn som Pål Christian Eggen, Heidi Gjermundsen Broch, Lasse Kolsrud og Joachim Rafaelsen. Regien er ved Anders T. Andersen.

POETISK SCIENCE FICTION

Thomas Newton, ein utanomjordisk karakter, er sendt til jorda for å leite etter vatn til den uttørka planeten han kjem frå. I møte med det umenneskelege blant dei jordiske, knekk han saman. 40 år seinare er han framleis på jorda, dømt til evig liv og forsøker å drukne spøkelsa frå fortida i gin. Dette lykkast han ikkje med, og medan han lengtar etter forløysing, vekslar han mellom verkelegheita og sinnsforvirring. Det handlar om kjærleik og tap av kjærleik, om einsemd og om å kjenne seg framand. Han møter unge jenter, lengtande kvinner og slue menn, men det heile går berre føre seg i sinnet til Newton sjølv. Lazarus er ein poetisk lengt etter døden – med følge av 18 sterke låtar frå Bowies rike katalog.

Tirsdag 5. juni 2018
Kosterøyene

Dato: Tirsdag 5. juni 2018
Pris: kr 1.100,-
Avgang: Biblioteket kl. 09.00
Reiseleder: Astri Mørch Glenjen. E-post: j-glenje@online.no – Mobil: 481 55 231
Maks antall deltakere: 45
Ved påmelding: Arr. nr.: 12

Turen starter fra Biblioteket i Fredrikstad med kurs for Strømstad. Der går vi ombord i vår chartrete båt som tar oss med en trivelig båttur. Det blir guiding på turen ut til «sommerparadiset» Kosterøyene. Vi blir servert baguette og kaffe på overfarten.

Nordkoster er ca 4 kvadratkilometer med 100 fastboende, Sydkoster er på 8 kvadratkilometer med 227 fastboende. Strömstad og Kosterøyene ble utropt til Sveriges turistkommune 2007. I noen korte sommeruker får de 327 fastboende besøk av 8000 gjester daglig, de fleste dagsturister men også båtfolk fender ved fender i gjestehavnene og trofaste sommerhuseiere og leiere

Etter anløp i flere havner går vi i land ved Langgjerdet. Her venter «Kostertoget» (traktortog) for å ta oss med på rundtur på den idylliske øya.Vi besøker hembygdsmuseet og stopp blir det også ved kirken. Etter å ha besett oss, besøker vi Naturumet før det serveres en deilig lunsj på Eknäs Skärgårdshotell inkl. 1 drikke (min.vann – øl el. 1 gl.vin) til maten. Eknäs ligger vakkert til med utsikt mot havnen og sjøen.

Vi får litt tid til å se oss rundt på egen hånd før båten var tar oss med fra brygga ved Eknäs tilbake til Strømstad igjen. Her blir det handlemuligheter hvis ønskelig, før vi kjører hjemover igjen via Svinesund.

”Kom, i kostervals,
slå din runda arm om min hals,
Ja´ dej föra får,
hiohej,
va´ dä´ veftar å´ går,
lek å´ smek blir i skrever
å´ snår
Ja´ ä´ din och du ä´ min,
allrakärestan min!”

Turen arrangeres i samarbeid med Chartertur, Moss.

Tirsdag 2. oktober 2018
The Book of Mormon

Dato: Tirsdag 2. oktober 2018
Pris: kr 750,- som dekker buss og konsert
Sted: Det Norske Teatret
Avgang: Fra Østfoldhallen (v/Elias) kl. 17.00. Fra Biblioteket kl.17.30.
Turleder: Nina Oksmo E-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net – Mob.: 926 48 051

Det Norske Teatret – ”The Book of Mormon”
Musikalsuksessen fra Broadway ble overtegnet høsten 2017. Etter mange ønsker setter vi opp en ny tur.
En overraskende og satirisk musikal om religion.. To unge misjonærer fra Salt Lake City sendes til Uganda.
Møtet blir et kulturkrasj,, men en mormoner gir aldri opp . Medvirkende: Frank Kjosås, Kristoffer Olsen, Anette
Amelia Hoff,, Preben Hodneland med flere..

Mozartfestivalen
Fredag 20. april
Lørdag 21. april
Søndag 22. april

Velkommen til Mozartfestivalen 2018

Det er en store glede å invitere våre medlemmer til årets festival.
Mozartfestivalen kan igjen ønske velkommen til noen av Norges fremste klassiske utøvere. I år har de også vært så heldig å få en verdensstjerne på besøk.
Håper dere finner noen av konsertene som vi her presenterer av interesse. Fullstendig program finner dere på nettstedet: www.mozartfestivalen.no

Påmelding skjer som vanlig direkte til Sture Solvang på e-post sture.solvang@me.com eller SMS til 911 39 878.
Du kan også benytte elektronisk påmelding! Se nederst på siden.

Velkommen til store musikkopplevelser i slutten av april.

Med vennlig hilsen
FREDRIKSTAD PENSJONISTAKADEMI
Styret

Fredag 20. april kl. 1930 – Åpningskonsert – Bibliotekets Aula

Opplev TrondheimSolistene med verdensstjernen Alisa Weilerstein på cello. En av Norges fremste pianister, Håvard Gimse, vil også bidra under åpningskonserten. En storslagen åpningskonsert på gang med andre ord.

Pris per person kr 200.- Bindende påmelding. Betaling ved inngangen.

Lørdag 21. april kl. 1400 – Østre Fredrikstad Kirke i Gamlebyen.

Igjen stifter vi bekjentskap med TrondheimSolistene og Alisa Wielerstein.

Uken etter at de gjester Mozartfestivalen, går de i studio og spiller inn en CD med samme program som vi skal oppleve lørdag ettermiddag under festivalen.

Pris per person kr 150.- Bindende påmelding. Betaling ved inngangen.

Søndag 22. april kl. 1800 – Avslutningskonserten – Østre Fredrikstad kirke.

Det blir en verdig avslutning på festivalen med mange aktører på scenen. Det blir kor, orkester og solister som skal fremføre Haydn Jugendmesse og Mozart Missa Brevis. I tillegg til flere andre kjente klassiske stykker. Følgende aktører deltar:

Strykekvintett: Sølve Sigerland og Geir Inge Lotsberg fiolin, Henninge Båtnes Landaas og Eivind Holtsmark Ringstad bratsj og Ellen Margrete Flesjø cello. Noen av Norges fremste klassiske utøvere spiller sammen under avslutningskonserten.

Pianisten Einar Steen Nøkleberg deltar også på denne konserten. En av våre fremste pianister gjennom årtier. Borg Vokalensemble deltar under ledelse av dirigent Tore Erik Mohn.

Pris per person kr 150.- Bindende påmelding. Betaling ved inngangen.

For de som ønsker det, inviterer vi til et informasjonsmøte på Teglhuset i Gamlebyen kl. 1600 for å få mer kunnskap om det vi skal oppleve under avslutningskonserten. Det vil bli servert kaffe.

Elektronisk påmelding

Onsdag 24. januar 2018
Kaja Melsom

Filosof og seniorrådgiver I Human-Etisk Forbund – og aktiv samfunnsdebattant, Kaja Melsom.

Tittel på fordrag: Den fordømte friheten
Sted: Scandic City Hotel – City Scene
Dato: 24. januar 2018 – kl. 11.00

Hva gjør det med oss når det som skulle være den ultimate lykke – maksimal valgfrihet – snarere fører til uro, tvil og skam?

Filosof Kaja Melsoms påstand er at jo mer frihet vi skaffer oss, desto mer engestelige og utilpasse blir vi.

Vi har masse fritid, men blir stadig mer stressa. Vi hyller kunsten  “å være seg selv”, men skammer oss mer enn noensinne. Og jo mer vi  fokuserer på  romantikk og sex, desto mer strever vi med forholdene våre. Kaja Melsom viser hvordan våre feilaktige forestillinger om frihet fører oss inn i ufrihet.

Onsdag 25. april 2018
Halvor Tjønn

Tittel: Hvorfor Russland aldri ble et demokrati?
Sted: Scandic City Hotel – City Scene. Inngang fra Nygaardsgaten
Dato: Onsdag 25. april 2018

Tjønn er oppvokst i Skien, Telemark. Han arbeidet som utenriksmedarbeider i Stavanger Aftenblad fra 1981 til 1986.

Fra 1986 til 2014 var han utenriksmedarbeider i Aftenposten og arbeidet i tre ulike perioder som avisens korrespondent i Moskva.
Den siste korrespondentperioden var fra 2010 til 2011.[1] Mellom 2001 og 2010 arbeidet han som journalist i hovedsak med spørsmål tilknyttet islamistisk terrorisme, internasjonal migrasjon, innvandring og integrering.
Fra 2014 arbeider han som uavhengig journalist, forfatter og foredragsholder, og skriver blant annet for Dag og Tid og Norges Forsvar. Han har kritisert avishusene for at de ved å si opp journalister med språk- og kulturekspertise undergraver sitt fortrinn som informasjonskilde.[2]

Tjønn tok hovedfag i historie i 1981 på en avhandling om Fossum Jernverk på 1600-tallet.[3] I den populærhistoriske bokserien Sagakongene har han skrevet biografier om kongene Harald Hardråde og Olav Tryggvason. I 2006 skrev han en bok om Vikingenes Russland. I 2011 utgav han boka Muhammed – slik samtiden så ham om de eldste skriftlige overleveringer fra muslimske historikere om religionstifteren Muhammeds liv, slik de ble nedtegnet i de første generasjonene etter Muhammeds død.[4][5][6][7]

Høsten 2015 utgav Tjønn boken Russland blir til, en populærhistorisk framstilling av Russlands historie fra vikingtid og fram til og med Ivan den grusommes regime.

Onsdag 30. mai 2018
Bente Bjar

Tittel: Eventyrlige Ekheim – som bok.
Sted: Scandic City Hotel – City Scene. Inngang fra Nygaardsgaten
Dato: Onsdag 30. mai 2018

Bente Bjar er utdannet bibliotekar og har en svensk magistergrad i kunsthistorie. Hun er spesielt opptatt av gamle hus og interiører.
Er forfatter av boken «Eventyrlig Ekheim».

Fredag 2. februar 2018
Les Misérables

Dato: Fredag 2. februar 2018
Pris:  kr 900 pr. person som dekker billett i beste kategori inkl. garderobe og busstransport
Avgang: Biblioteket kl. 17.00. Fra Østfoldhallen syd (ved Elias) kl. 16.30
Sted: Folketeateret
Turleder: Berit-Julie Pedersen. E-post: berit-julie@bjped.no. Mobil: 414 64 164
Ved påmelding: Arr nr. 3

Verdens største og mest populære musikal går for fulle hus på Folketeateret. Mange kom ikke med på vår tur i november og vi tilbyr derfor en ny tur 2. februar.

OM FORESTILLINGEN

Basert på Victor Hugo sin roman med samme navn, tar Les Misérables oss med inn i 1800-tallets Frankrike der en gryende revolusjon skaper bakteppet for en uforglemmelig historie om selvoppofrelse, kjærlighet og lidenskap.

Med sin gripende historie og kjente og kjære sanger som «I Dreamed A Dream», «On My Own», «Bring Him Home», og «One Day More» har Les Misérables blitt en av de mest avholdte musikalene i teaterhistorien, og engasjerer fremdeles både publikum og kritikere verden over.

Musikalen fremføres på norsk.

ROLLER

JEAN VALJEAN  André Søfteland

JAVERT  Hans Marius Hoff Mittet

JAVERT/BISKOPEN  Håvard Bakke

FANTINE  Haddy Njie/Karin Park

EPONINE  Marion Ravn

COSETTE  Amanda K´Odingo/Jenny Langlo

THÉNARDIER  Dennis Storhøi

MADAME THÉNARDIER  Mariann Hole

MARIUS  Lars Henrik Aarnes

ENJOLRAS  Andreas Hoff

 

Onsdag 7. februar 2018
Fisk- og skalldyraften på Handelsstanden

Dato: Onsdag 7. februar 2018 kl. 19.00
Sted: Fredrikstad Handelsstands forening, Nygaardsgaten 5
Pris: Med to glass vin inkludert er prisen for arrangementet kr 800,-.
Betales ved ankomst (kontant eller kort)
Arr.ansvarlig:  Sture Solvang.E-post: sture.solvang@me.com -mobil:911 39 878
Ved påmelding: Arr.nr. 4

Vi har vært så heldige å få Remi Madsen til å holde et foredrag om vin med med utgangspunkt i Chardonnay, Chablis og Burgund.
Remi Madsen har 22 år som innkjøpsansvarlig av vin på Hotel Continental & Theatercafèen og i tillegg 10 år som President i Den Norske Vinkelner-foreningen, samt veldig mange hyggelige år som vinsmaker for Aperitif

Det er nå at skalldyrene er på sitt beste. Derfor satser vi på en fisk- og skalldyrbuffet for våre medlemmer.

Med to glass vin inkludert er prisen for arrangementet kr 800,-.
Betaling skjer ved ankomst – kort eller kontant. Din påmelding er bindende

 

Lørdag 17. februar 2018
Jazzkonsert i Gamle Logen i Oslo

Tid: Lørdag 17. februar 2018
Sted: Den Gamle Logen, Oslo
Bussavgang: Fra Biblioteket kl. 11.00. Fra Østfoldhallen (v/Elias) kl. 10.30
Pris: kr 715,- som dekker busstransport, billett og smørbrød/kaffe/te/kake
Turansvarlig: Sture Solvang, e-post: sture.solvang@me.com – mobiltelefon 911 39 878
Ved påmelding: Arr.nr. 5

Den Gamle Logen

Vika Band består av syv gutter i sin beste alder. Bandet ble startet først på 90-tallet i Vika, Oslo. Medlemmene har solid musikerbakgrunn, og latteren og fleipen er alltid tilstedeværende. Vika Band er i utgangspunktet et ”swingjazz-/gla’jazz”- orkester, kjært barn har mange navn. Bandet har følgende sammensetning: Piano, trommer, bass, gitar/banjo, trompet, trombone og treblås.

Bandet ble etablert i 1992, og består av 7 glade musikere !  Latteren og fleipen er alltid tilstedeværende; så lenge vi får spille gla’jazz/swing-jazz, er vi lykkelige.
Vika ( fra navnet Pipervika ) var naturlig å velge som navn på bandet, siden bandet ble til der…..Vi har brukt et frimerke poststemplet ved Vika postkontor som utgangspunkt for logo .
Innerst i Pipervika ligger Oslo Rådhus, så derfor er det også med i logoen vår.Vi gleder oss stort når publikum danser,  eller bare velger å nyte stunden !