Denne turen er under arbeid
Torsdag 1. september 2020
Kistefos-Museet og Norderhov

Dato: Torsdag 1. september 2020
Pris: pr pers. kr 1 170,-
Avgang: Biblioteket kl. 08.30. Østfoldhallen Syd (v/Elias) kl. 08.00
Reiseleder: Nina Oksmo
E-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net – telefon 92 64 80 51

Turen starter med en god frokost på Olavsgård Hotel ved E6 og fortsetter videre til Jevnaker.
I historiske omgivelser ligger Kistefos-Museet. Her vil vi oppleve det nyåpnede, spektakulære museumsbygget The Twist, som er tegnet av den danske arkitekten Bjarke Ingels. Christian Sveaas har selv betalt 120 millioner for det nye bygget. Museet inneholder i tillegg en stor utendørs skulpturpark. Vi får en omvisning på museet.

Foto: Tom Bjørnstad

Videre tar bussen oss til Ringerike , til Norderhov kirke og den gamle prestegården, som rommer deler av Ringerike Museum. Prestekona på Norderhov i 1716, Anna Colbjørnsdatter har fått heltestatus etter hennes snarrådige innsats mot svenske soldater under den store nordiske krig. Karl 12. s soldater var ikke bare på Fredriksten i Halden.

På prestegården traff Peter Chr. Asbjørnsen og Jørgen Moe hverandre for aller første gang i 1826. Det var her de utviklet et livslangt vennskap som har satt varige spor i norsk kultur og historie. Museet inneholder blant annet en utstilling om Jørgen Moes hjem.  Vi vil også her ha guidet omvisning.

Etter mange inntrykk og mye informasjon skal det smake godt  med en deilig middag. Den inntar vi på tradisjonsrike Sundvolden hotell. Dette er siste post på programmet før bussen tar oss hjem til Fredrikstad.

Prisen inkluderer:
Buss

Frokost
Middag
Inngang og omvisning Kistefoss–Museet Inngang og omvisning Ringerike museum

Turen arrangeres i samarbeid med Oliver Travel

Print Friendly, PDF & Email