Torsdag 18. juni 2020
Kon-Tiki Kammermusikkfestival – 10-års jubileum
Klassiske Toner på Maritimt Museum

Dato: Torsdag 18. juni 2020
Pris: kr 850,- som dekker transport, guidet omvisning ,enkel lunsj og konsertbillett.
Avgang: Fra Biblioteket kl. 13.30. Fra Østfoldhallen (v/Elias) kl. 13.00.
Turleder: Inger Torill Solberg, e-post: itsol@online.no – telefon: 48 05 59 92

David med jakken henslengt over skulderen Courcheron

Elegant og avslappet formidler han musikkens nyanser og stemning. Han spiller på en Stradivarius’ fra 1725 utlånt fra Abders Sveaas’ Almennyttige Fond.

David Coucheron

Fiolin

Kunstnerisk leder David Coucheron er konsertmester i Atlanta Symphony Orchestra, en stilling han vant i konkurranse med over 200 fiolinister. Han ble dermed USAs yngste konsertmester.

David Coucheron er født i Oslo, og begynte å spille fiolin tre år gammel. Han avla Bachelor of Music eksamen ved The Curtis Institute of Music i Philadelphia; Master of Music ved The Juilliard School of Music in New York og en Master of Performance fra Guildhall School of Music i London. Han har studert med professorer som Igor Ozim, Aaron Rosand, Lewis Kaplan og David Takeno.

David har vært solist med ledende orkestre i inn- og utland, men er også en ivrig kammermusiker og har hatt stor suksess med blant annet pianisten og søsteren Julie. Sammen har de også vunnet flere priser og konserterer i Norge, Europa, Asia og USA.

David var med som solist med Atlanta Symphony Orchestra i Cd-en som fikk en Grammy i 2015.

Stradivarius fra 1725 – utlånt av Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Julie Courcheron portrett

Hun har et nydelig legato- og rubatospill med stor sans for melodiske linjer og utsøkt klang.

Julie Coucheron

Piano

Julie Coucheron har etablert seg som en av Norges ledende unge pianister med en internasjonal karriere. Hun har vunnet priser i Norge,USA, Tyskland og England og har turnert og spilt i noen av verdens mest prestisjetunge saler som Carnegie Hall, Wigmore Hall og the Kennedy Center.

Julie er født i Oslo og startet å spille piano da hun var fire år gammel. Hun fikk både sin Bachelor of Music og Master of Music diplom på the Royal Academy of Music i London.
Julie Coucheron har opptrådt på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, La Jolla Music Fest og Amelia Island kammermusikk festival og er programdirektør for Kon- Tiki kammermusikkfestival.

Julie har gitt ut to CD’er sammen med sin bror David på fiolin som har solgt over 10.000 kopier tilsammen.

Julie Coucheron er medlem av the Georgian Chamber Players og er også assistant professor på Kennesaw State University i Atlanta, USA.

Print Friendly, PDF & Email