Tirsdag 9. mai 2023
Møt våren i Vestfold

Dato: Tirsdag 9. mai 2023
Sted: Møt våren i Vestfold
Arrangementsansvarlig og påmelding til:
Nina Oksmo E-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net – SMS: 92 64 80 51
Pris: kr 1 590,-
Buss: Fra Biblioteket kl. 08.00. Alternativt Dikeveien v/Elias kl. 07.45
Meld fra til turleder hvor du ønsker å gå på bussen.

Møt våren i Vestfold

9. mai 2023 – 1 dag

«Distriktene omkring Oslofjorden er den del av vårt land som fra naturens side er den mest begunstigede. Ganske særlig gjelder dette landet på vestsiden av fjorden. Her er lune beskyttede fjorder, åpent dyrkbart land og store skoger. Alt ligger her til rette for utvikling av en høy sivilisasjon», fylkesmann Gerckens Bassøe, i Den norske turistforenings årbok for 1947.

Avreise kl 08.00 fra biblioteket i Fredrikstad, alternativt Østfoldhallene Syd kl 07.45, meld fra om du ønsker dette alternativet.

På denne turen skal vi bli litt bedre kjent Vestfold, vår trivelige nabo i vest!

På gode veier går ferden til Moss hvor vi blir med Bastø Fosen fergen til Horten.

Herfra fortsetter turen til Larvik hvor vi får servert formiddagsmat. Etter et hyggelig måltid står opplevelsene for tur. Med lokalguide skal vi bli bedre kjent med Larvik og den fantastiske bøkeskogen som om våren syder av liv.

Turen fortsetter til sjarmerende Helgeroa, kjent for sitt magiske lysforhold som inspirerte kunstneren Harald Solberg til å male flere motiver fra dette området.

Deretter står Mølen for tur. Her finnes spektakulære gravrøyser, spennende svaberglandskap og landets største rullesteinstrand. Vi besøker også garnisonsbyen Stavern som gjerne også benevnes som Norges smil, eller kunstnerbyen ved havet. Både forfatteren Jonas Lie og Herman Wildenvey har hatt sine hjem her. Vi får høre den spennende historien.

Vi avslutter den innholdsrike dagen med middag og omvisning på Midtåsen. Eiendommen er anlagt både for representasjon og som bolig for Anders og Bess Jahre. Eiendommen er tegnet av Arnstein Arneberg som regnes som en av 1900-tallets fremste arkitekter. Salongene er rikt utsmykket og har en storslagen utsikt til parkanlegget, Sandefjord og innseilingen til havnen.
Deretter gå turen tilbake til Fredrikstad.

Reisefakta
Turens veil. pris kr. 1 590,-per person ved minimum 40 betalende deltakere.


Prisen inkluderer:
Transport Ferge Moss – Horten t/r
Formiddagsmat
Middag, to retter på Midtåsen
Lokalguide – 4 timer
Leie av lokaler og omvisning Midtåsen

Prisen inkluderer ikke:

Forsikringer

Drikke til maten

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og endringer en ikke er herre over, samt eventuelle restriksjoner som følge av Covid-19-pandemien.

Print Friendly, PDF & Email