Tirsdag 30. april – fredag 3. mai
4-dagers tur til Riga

 Pris: pr pers. kr 7 700,-. Tillegg enkeltrom kr 1 500,-
Avgang: Biblioteket kl. 07.15
Reiseleder: Rolf M. Gjermundsen.
E-post: romgj@hotmail.com – Mobil: 908 53 901

Riga ligger vakkert til ved elven Daugava som munner ut i Rigabukten. Det er lett å la seg sjarmere av den gamle bydelen i Riga. Her er fantasifull arkitektur i kombinasjon med antikvitetsbutikker, utsalg av kunsthåndverk og små restauranter hvor en kan hvile sine trette ben. Det vakre barokkslottet Rundale er et must! Mester for bygningen er den kjente arkitekt Rastrelli som også hadde ansvar for Vinterpalasset i St. Petersburg. Her blir vi med på en omvisning hvor vi får høre den spennende historien. Et av kveldene er det kanskje aktuelt med billetter til forestilling i Latvias Nasjonale operahus for gruppen? 

Dag 1, Oslo, Riga: 

Avreise i moderne turistbuss fra Fredrikstad kl 07.30 Bussen kjører oss til Oslo lufthavn Gardermoen hvor det blir avreise med Norwegian rute DY 1072 kl 11.20 med ankomst Riga kl. 13.50 lokal tid. På flyplassen blir vi møtt av vår lokalguide. Det blir busstransfer til sentralt beliggende Astor Riga hvor vi skal bo i tre netter. Felles middag på hotellet før vi spaserer til kanalbåtene som skal ta oss med på båttur på Rigas vannveier. 

Dag 2, Riga: 

Dagen starter med en velsmakende frokost på hotellet. Deretter blir vi med på en spasertur i den gamle bydelen i Riga. Lokalguiden viser oss de vakre jugendstilbygningene og vi får høre den spennende historien. Omvisningen inkluderer et besøk i Okkupasjonsmuseet. Museet synliggjør de 51 lange okkupasjonsårene før landet igjen ble fritt i 1991. Felles lunsj. Ettermiddagen til disposisjon for egne interesser. Et besøk på markedet kan kanskje friste? Felles middag på lokal restaurant om kvelden. 

Dag 3. Rundale: 

Etter en avslappende frokost tar vi plass i bussen for å bli med på en utflukt til fantastiske Rundale slott og dets vakre park. Ferden går gjennom landlige omgivelser og små landsbyer. Etter omvisningen på slottet får vi servert lunsj på den lokale kroen. Lokalguide følger med på hele utflukten. Tidlig på ettermiddagen er vi tilbake i Riga hvor det blir tid til egen disposisjon. 

Om kvelden møtes vi for felles middag før vi spaserer til Latvias Nasjonalopera for å se forestillingen Don Pasquale. 

Dag 4, Brødrekirkegården, Jurmala, Oslo: 

Frokost på hotellet før utsjekk og avreise. 

Med lokalguide går turen til Brødrekirkegården. Den er et gripende minnesmerke og en begravelsesplass for tusener av latviske soldater som ble drept i årene 1915 og 1920 under både første verdenskrig og den latviske uavhengighetskrigen. Vi vandrer omgitt av lindetrær «tankenes vei» som fører frem til heltenes terrasse. Deretter går ferden til kystbyen Jurmala ved” Den baltiske riviera”. Dette var stedet for både russisk og europeisk aristokrati. Tiltrukket av helbredene kilder og kilometerlange sandstrender, bygget de sine noble kursteder og vakre sommerhus i glade farger. Kanskje var det Jurmala Aleksej Arbuzov tenkte på da han skrev” Soloppgang i Riga”? Vår lokalguide vil fortelle oss. Før avreise til flyplassen får vi servert en velsmakende lunsj på lokal restaurant i Jurmala. 

Avgang Norwegian rute DY 1073 kl. 14.20 med ankomst Oslo lufthavn Gardermoen kl. 14.55 norsk tid. Busstransport tilbake til Fredrikstad. 

Prisen inkluderer: Transfer Moss – Gardermoen t/r Flyreise Oslo – Riga t/r med Norwegian inkl. flyskatter. Busstransport i følge program 3 netter i dobbelt rom eksempelvis Hotel Riga Astor 3 frokoster, 3 lunsjer og 3 middager Utflukter og inngangsbilletter i henhold til program 1 operaforestilling Lokalguide ved alle utflukter Reiseleder fra Oliver Travel Pensjonistakademiet
Print Friendly, PDF & Email