Tirsdag 29. august 2023 Dagstur til Roseslottet og Høvikodden


Tirsdag 29. august 2023

Dagstur til Roseslottet og Høvikodden
Buss fra Østfoldhallen (v/Elias) kl. 08.30 Biblioteket kl. 08.50
Pris: kr 1 000,- 
Turledere: Gunnar Haagensen og Hanna M. Yttervik
E-post: gunnar.haagensen@outlook.com. SMS 91 37 56 51

Påmelding her

I 2020 var det 80 år siden Norge ble angrepet i 1940, og 75 år siden frigjøringen i 1945. Roseslottet 2020 er en kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som har til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft.

Vi ønsker å fortelle historien om krigen uten å demonisere eller glorifisere, sentralt i fortellingen står individet og dets valg.

Vi berører både kjente og mindre kjente sider ved okkupasjonen: krigsfangenes lidelser, de ukjente enkelt-individene, hverdagslivet, krigsseilernes drama, motstandskampene i sør og nord.

Forfølgelsen av de norske jødene får stor oppmerksomhet i billedserien og antisemittismen, før og under krigen, skildres.

Det kunstneriske språket ønsker å engasjere, utfordre og konfrontere. Kort sagt, vekke til live. Vi ser ikke på verden med et akademisk/analytisk blikk.

Ferden går så videere til Høvikodden med lunsj på restaurant «Piruetten». Etter lunsj blir det anledning til alenegang i Henie Onstad kunstsenter.

Print Friendly, PDF & Email