Tirsdag 26. mai 2020
Vårgleder i Indre Østfold
Dagstur

Dato: Tirsdag 26. mai 2020
Pris: kr 970,- som dekker transport, formiddagsmat, omvisning og middag
Avgang: Biblioteket kl. 09.00. Fra Østfoldhallen Syd (v/Elias) kl. 08.30
Reiseleder: Astrid Mørch Glenjen

Tirsdag 26. mai 2020

Avreise fra biblioteket i Fredrikstad kl. 09.00. I moderne turbuss går ferden gjennom   vakkert kulturlandskap til Havnås gamle skole i Trøgstad. Her får vi servert kaffe med noe attåt mens vi får høre om innehaverens spennende kofteprosjekt, blant annet kjent fra programmet Norge rundt.

Gamleskolen har også en sjarmerende livsstilsbutikk hvor det er lett å la seg friste til en handel. 

Turen fortsetter til Eidsbergs monumentale kirke, som med sin 42 meter høye tårn ruver i landskapet. Kirken benevnes gjerne som Østfolddomen på og grunn av sitt staselige ytre.   Vi får høre den fasinerende historien! (ikke bekreftet enda)

Deretter fortsetter ferden til Askim hvor vi skal besøke Askim frukt og bærpresseri.  Her finnes  også en  mathall med mange spennende produkter.

Siste post på programmet er Spydeberg Gamle Prestegård. Her kan en lære mye om forholdene i Norge på 1700–tallet. En av Norges mest markante potetprester holdt til her.  Det var Wilse som var en av landets ivrigste misjonærer for hagebruk. I opplysningstidens ånd ville han forene pryd og nytte i hagene. Frø fikk han tilsendt fra botanikeren Carl von Linné. Hagen på prestegården i Spydeberg var basis for hans virksomhet og er den best dokumenterte hagen i hele Norge på 1700- tallet.

Vi blir med på omvisning som avsluttes med middag, trubadur og sang i hyggelig lag!

Turens pris inneholder :

Transport i moderne turbuss

Formiddagsmat

Middag , to retter

Inngang og omvisning som beskrevet i programmet

Turens pris inkluderer ikke :

Drikke til maten

Forsikringer

Print Friendly, PDF & Email