Tirsdag 21. – tirsdag 28. februar 2023
Frodige Madeira – FULLTEGNET

Avgang fra Biblioteket kl. 06.45 med egen buss til Gardermoen hvor vi sjekker inn på Norwegian.

B

TUREN ER FULLTEGNET – men du kan tegne deg på venteliste. Ta kontakt med
turleder, Berit-Julie Pedersen, e-post: berit-julie@bjped.no – SMS 41 46 41 64

Madeira er den blomsterrike og gjestfrie øya i Atlanterhavet du kan reise til hele året på grunn av det milde og behagelige klimaet. Her kan du vandre i tropisk grønne skoger og bade i oppvarmede basseng, samt nyte fantastiske utsikter. 

Det finnes et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre, og selv om blomstringen varierer etter årstid vil du alltid kunne nyte den frodige floraen. I tillegg har du Madeiras unike urskog som er på UNESCOs bevaringsliste, det 2.150 km lange nettet av vanningskanaler (levadas), som sørger for vann til gårdene, og den ville kysten med bratte klippevegger hvor opplevelsen av skjønnhet er nærmest total! På bakgrunn av sitt vakre og varierte landskap, har denne skogen tidligere blitt kåret til én av de 7 naturlige underverker i Portugal. 

Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre – både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. 

Det er inkludert tre hovedmåltider hver dag med fri bar, rom med balkong og tre utflukter. Med unntak av lunsjen på heldagsutflukten til nordkysten inntas alle de inkluderte måltidene på hotellet. 

Utfluktene tar deg nesten øya rundt, og du velger selv hvilke du vil være med på. I tillegg til de tre som er inkludert, kan du også bestille ekstra utflukter av vår reiseleder – eller utforske på egen hånd (se program). 

Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor, på et 4-stjerners nyrenovert all inclusive hotell, sentralt beliggende ved Funchals havpromenade. 2 

Gled deg til: 

✓ Frodig og vakker natur 

✓ Øyas gjestfrihet 

✓ En sosial og hyggelig tur 

✓ Sommertemperatur året rundt 

✓ All inclusive-hotell med sentral beliggenhet 

✓ 

PROGRAM 

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

Dag.1 Madeira, Portugals blomsterøy 

Vi møtes som vanlig og tar bussen til Oslo Lufthavn Gardermoen. Innsjekk på Norwegian. På ettermiddagen ankommer vi Madeira hvor reiseleder møter oss i ankomsthallen. Hun introduserer oss for øya på vei til hotellet. Vi sjekker inn, får en velkomstdrink og tar resten av dagen fri etter at reiseleder har vist oss hotellet og området rundt. Middag på hotellet kl 18.30. 

Dag 2 Byvandring i Funchal Finn frem gode sko, for i dag blir det byvandring i Madeiras lille hovedstad. Funchal er en middels stor by med ca. 100.000 innbyggere, men som nok ikke føles så stor som antallet innbyggere antyder. Byens sentrum har en god atmosfære og spesialbutikker, et shoppingsenter og mange kafeer der lokalbefolkningen møtes. Denne vandringen fører oss gjennom Funchals historiske sentrum, som nesten er som en utendørs kunstutstilling med en herlig kreativ atmosfære. I den gamle bydelen er det i tillegg et hav av restauranter og barer, som du kan utforske nærmere når du skal rundt i Funchal på egen hånd. I Rua Santa Maria-gaten har unge kunstnere utsmykket alle gatedørene. Vi går forbi Zarco-statuen, og hører historien om de store oppdagelsesreisende da Madeira ble oppdaget. Vi passerer også Rådhusplassen på vei gjennom brosteinsgatene. 

Det er ved elven mellom «den nye og den gamle» bydelen vi besøker det store grønnsaks-, frukt- og blomstermarkedet: «Mercado dos Lavradores». I markedsbygningen er det opplevelser i flere etasjer. Her får vi et innblikk i hvordan Madeiras milde klima er årsaken til at markedet har ferske råvarer året rundt. Vi får smake tropiske frukter, og nyte synet av Madeiras flotte blomster. (Markedet er stengt søndager.) Byvandringen slutter i Funchal før lunsj. Bli i byen og gå på oppdagelsestur på egen hånd, eller retur til hotellet (på egen hånd). 

Dag 3 Fridag Dagen fri til egen disposisjon.

Dag 4 Heldagsutflukt på Madeiras nordkyst Madeira er geografisk sett ikke så stor, men likevel er landskapet mangfoldig og skifter karakter alt etter hvor på øya du beveger deg. Dette gjør også at det er mye å oppleve i løpet av en ukes opphold. I dag kjører vi inn i Madeiras indre for å oppleve naturens mange ansikter og de utallige små byene vi passerer. Vi begynner i Cabo Girão – en av Europas høyeste kystklipper. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over sydkysten fra den nye «sky-walk’en», en plattform med gjennomsiktig glass. 

Vi fortsetter videre tvers over øya, over store fjellandskap med vill natur. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz for en liten pause. Her kan vi nyte solen, havet og været. Hvis tiden tillater det, kan de som er interessert ta en hurtig dukkert i de naturlige bassengene (husk badetøy og håndklær), som er formet av de gamle vulkanene. 

Vi besøker byen São Vicente, som ligger midt på nordkysten. Som i Porto Moniz har lava fra tidligere tiders vulkanutbrudd hatt en avgjørende faktor for byens utseende og oppbygging. Vi besøker adegaen «Porto do Abrigo» hvor vi får smake 3 forskjellige viner og litt snacks. Siste stopp blir i fiskerlandsbyen Câmara de Lobos. 

Vi har med oss en lunsjpakke fra hotellet som vi nyter i løpet av dagen. Tilbake på hotellet sent om ettermiddagen. 

Dag 5 Fridag eller valgfri utflukt Du har nå fått et godt innblikk i Funchals mange muligheter enten det gjelder shopping, restauranter eller kulturelle formål. Har du mest lyst på en dag med avslapning på egen hånd er hele dagen til fri disposisjon. 

Valgfri utflukt: Heldagsutflukt til Madeiras fjell (ikke inkludert). 

I dag tar vi turen opp til Pico Arieiro, et av de høyeste fjellene på øya; 1818 moh. Her får man fantastisk utsikt over øya. 

Neste stopp er Ribeiro Frio, et vakkert og beskyttet naturområde nord på øya. Her tar vi en liten levada-tur til Balcoes. Balcoes (balkong på norsk) er et utkikkspunkt hvor vi kan se utover dalen langt der nede, som om vi står på en virkelig balkong. 

Deretter går turen videre til Faial og til Santana hvor vi stopper for å se på de typiske fargerike trekanthus. Dagens siste stopp blir i Ponta S. Lourenço hvor vi kan se både nord- og sørkystens fantastiske landskap. 

Turen bestilles og betales hos reiseleder på stedet. 

Dag 6 Halvdagsutflukt Eira do Serrado, Monte og Kristus-figuren

Har du lyst til å se noen av Madeiras fabelaktige utsikter, opplever vi dem i dag. Tross den relativt korte avstanden fra Funchals byliv, kommer vi raskt inn i en helt annen verden, når vi nærmer oss utsiktspunktet til «Nonnenes Dal». Området betraktes som et av de skjønneste på øya, og herfra skuer vi utover store fjellmassiver og grønne terrasser, samt husene rundt. Her kan du ta «postkort-bilder» – og kommer du hit på en skyfri dag vil det være «prikken over i’en». Vi hører naturligvis også historien om hvorfor dalen på folkemunne kalles «Nonnenes Dal». 

Fra Eira do Serrado kjører vi gjennom forstedene videre oppover i terrenget til landsbyen Monte, som ligger i et kupert terreng ovenfor Funchal. Herfra kan vi nyte en særdeles flott utsikt over bukten, og vi vil raskt oppdage at Funchal dekker et stort område. Monte er kjent for sin landlige idyll i pittoreske omgivelser, valfartskirken og ikke minst den urgamle tradisjonen med å kjøre slede. Vi fortsetter til et av de beste utsiktspunktene i Funchal: Miradoro das Neves, med en enestående utsikt over Funchalbukten og byen. Vi avslutter med et besøk ved Christo Rei-statuen (1927) i Garajau, som minner om den berømte Jesus-statuen i Rio de Janeiro. Hvis tiden og været tillater det, tar vi en tur ned til den idylliske og fredede stranden ved Garajau. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

Dag 7 Fridag eller valgfri utflukt Dagen fri til egen disposisjon. 

Valgfri utflukt: Levadavandring og den lokale drinken Poncha (ikke inkludert). 

Levadaer er særegent for Madeira. Dette vanningssystemet sørger for at de tørrere delene sør og sør-øst på øya får vann fra områdene med mer fukt. Langs disse levadaene går det stier, og levadavandring er en populær syssel for besøkende på øya. Vandringen tar ca 2 timer. NB! Sko med gummisåler nødvendig. Vi anbefaler ikke denne turen dersom du lider av høydeskrekk eller sliter med svimmelhet. Forhør deg gjerne med guiden på forhånd. 

Turen bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

 

Dag 8 Fritid og hjemreise Sammen med reiselederen kjører vi til flyplassen på ettermiddagen og sjekker inn på Norwegian. Vi ankommer Oslo Lufthavn Gardermoen på kvelden, hvor bussen venter og kjører hjem til Fredrikstad. 

Pris på valgfrie utflukter vil bli oppgitt i reiseinformasjonen nærmere avreise.

SLIK BOR VI 

HOTELL ALTO LIDO **** Estrada Monumental, 316, Sao Martinho, 9004-529 Funchal 

Flott 4* hotell som ble renovert i 2018, med sentral beliggenhet 2,5 km fra bykjernen og nære havpromenaden, restauranter, kafeer og butikker. Hotellet har gratis shuttlebuss, både innendørs og utendørs basseng, treningsrom, spa-fasiliteter og gratis wi-fi. 

Alle rommene har balkong, delvis sjøutsikt, a/c, safe, hårføner og TV. 

ALL INCLUSIVE Hotell Alto Lido er et «all inclusive»-hotell som inkluderer: • Frokost, lunsj og middag • Ettermiddagskaffe • Fri bar mellom 11-23 

Maten serveres som buffet. Det er et bredt utvalg av ulike retter, og maten holder en god standard. Det er dog viktig å understreke at det på et «All inclusive hotell» ikke kan forventes «gourmet mat». Du kan fritt velge drikkevarer som kaffe, te, vann, mineralvann, øl, vin og sprit (lokale merker). 

FLY- OG PRISINFORMASJON 

Spesifisert flyinformasjon finner du på bestillingsbekreftelsen din. 

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.
Siden blir oppdatert med tider.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding. 

Pris pr person i dobbeltrom: kr 16.800,- 

Tillegg for enkeltrom kr 3.150,- 

Avreise: 21.februar 2023 – 8 dager 

Prisen inkluderer: 

✓ Fly Oslo – Madeira tur-retur 

✓ Busstransport Fredrikstad – Oslo lufthavn Gardermoen med retur 

✓ Transport i henhold til program 

✓ 3 utflukter i henhold til program 

✓ 7 overnattinger på 4* hotell 

✓ All inclusive 

✓ Skandinavisktalende guide/reiseleder fra ankomst Madeira 

Prisen inkluderer ikke: 

  • • Reise- og avbestillingsforsikring 
  • • Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge 
  • • Valgfrie utflukter – bestilles hos reiseleder på stedet 

Verdt å vite: 

For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. 

Print Friendly, PDF & Email