Tirsdag 1. september 2020
Dagstur til Kunstnerdalen Eggedal
i henhold til gjeldende koronabestemmelser
OBS! Påmeldingsfrist søndag 23. august.

Kunsterdalen – Eggedal 

Påmelding til sture.solvang@me.com, SMS til 91 13 98 78 eller telefon innen søndag 23. august.

Avreise fra Østfoldhallen Syd (v/Elias) kl. 07.30. Fra Fredrikstad bibliotek kl 8.00. 

På gode veier går ferden til Hokksund hvor det blir felles frokost. 

Deretter fortsetter turen til Lauvlia som var hjemmet til kunstneren Theodor Kittelsen. Han er en av Norges mest folkekjære kunstnere. Kittelsen er kanskje mest kjent for sine eventyrtegninger og stemningsfulle malerier av folk og troll, dyr og landskap. 

Som en idyllisk oase ligger kunstnerhjemmet der og venter på besøk. Det har mye å by på; kulturhistorie, kunsthistorie, vakre bilder, spennende historier om levde liv for rundt 100 år siden. 

Hvordan var det å bosette seg på landet for kunstmalerne som de ble kalt av lokalbefolkningen? Hva levde de av og hva skapte de? 

De hadde med seg et pust av den store verden, levde utradisjonelt i forhold til naboene. Spiste og drakk anderledes, men ble samtidig tatt godt i mot av folk i bygda. 

Hvordan innredet de husene sine og hvordan var det å være kunstnerhustru og barn av store kunstnere? Alt dette kan du få svar på ved et besøk i Lauvlia. 

Etter en spennende omvisning blir vi servert kaffe før ferden går til et annet kunsterhjem; Hagan. Det er et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen i norsk malerkunst. 

Her bodde maleren Christian Skredsvig i 30 år. Skredsvig var i sin glanstid den mest berømte maler av de norske i Paris. Vi får høre den spennende historien! 

Dagen avsluttes med middag på Eggedal Borgerstue. Stedet er opprinnelig en gammel skysstasjon med en lang og spennende historie. 

Turens veil. pris kr 1 450,- per person ved 24 betalende deltakere. Dette utgjør maks antall deltakere ifølge korona-bestemmelsene. 

Prisen inkluderer: 

Transport i moderne turbuss Frokost Kaffe på Lauvlia Middag Inngang og omvisning med lokalguider som beskrevet i programmet. 

Prisen inkluderer ikke: 

Forsikringer Drikke til maten 

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og endringer en ikke er herre over, f.eks. ifm. pandemien. 

Print Friendly, PDF & Email