8. – 10. august 2018
Svenska västkusten, Bohuslän

Tid: Onsdag 8. – lørdag 10. august 2018.
Avgang: kl. 08.45 fra Biblioteket
Påmelding innen 4. mai 2018
Pris: kr 4.850,-. Tillegg for enkeltrom kr 600,-.
Reiseleder: Sture Solvang. E-post: sture.solvang@me.com. Mobil: 911 39 878
Ved påmelding: Arr. nr. 16

SVERIGE PÅ SITT BESTE! Den svenska västkusten, Bohuslän. 8. – 10. august 2018 Fredrikstad pensjonistakademi 

Sommer og sol, sjø- og båtliv, fisk og skalldyr, trekkspill og Evert Taube. Dette er hva vi tenker på når vi hører om Bohuslän. Og dette er også hva vi skal oppleve disse dagene i Sverige, når vi skal være med M/S Nya Skärgården fra Strømstad til Gøteborg. Det å oppleve kysten sjøveien og ikke med bil, er noe helt annet. Vi skal tilbringe det meste av tiden om bord, nyte deilig lunsj, og så «cruiser» vi gjennom skjærgården og legger til kai på Koster, Tanumstrand, Smøgen, Uddevalla og Marstrand, før vi ved endt reise kommer til Gøteborg. Det blir overnatting i Tanumstrand og Uddevalla. Underveis blir vi guidet av kapteinen om bord. Det blir felles busstransport fra Fredrikstad til Strømstad og tilbake fra Gøteborg til Fredrikstad.

Dag 1 – 8. august Avreise fra Fredrikstad bibliotek i god tid før ankomst Strømstad kl. 0930. M/S Nya Skärgården kaster loss kl. 10. Det serveres frokost om bord og så styres skuta mot dagens strandhogg, Koster, som er Sveriges første marine nasjonalpark. Her blir det muligheter for å være med Kosterbussen rundt øya. På Naturum Kosterhavet kan du se fotoutstillinger, klappakvariet og en film om Kosterhavets innbyggere. Vel om bord igjen nyter vi vår lunsj samtidig som vi ferdes mot Tanumstrand, der vi skal overnatte på hotell. Vi slapper av og koser oss denne sommerkvelden. Lunsj og middag inkludert.

Dag 2 – 9. august 

Etter en deilig frokost ankrer vi opp fra Tanumstrand og skal nå oppleve et «storslagent» cruise gjennom Fjällbackas vakre skjærgård og stenhuggernes rike. Langs Sotenkanalen spiser vi vår lunsj, og ankommer deretter Smögen og den «berømte» Smøgenbryggen, som er dagens stopp. Etter å ha spasert i myldret på bryggen, setter vi kursen mot Uddevalla og vi passerer Fiskebäckskil, Grundsund, Ängön og Handelsmann Flink før vi ankommer kveldens havn. Vi busser noen minutter til Hotell Bohusgården, som er vårt overnattingssted og hvor middagen blir servert. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3 – 10. august 

Mette etter en god frokost går vi om bord i M/S Nya Skärgården. Vi passerer Stenungsund og Tjörnbroen mens vi spiser vår lunsj om bord. Dagens stopp på vei til Gøteborg er Marstrand – denne berikede øya. Vi fortsetter gjennom skjærgården og inn i havneanløpet i Gøteborg. Ankomst er ca. kl. 1730, og vi har vår buss ventende på kaien.

Frokost og lunsj inkludert.

Praktiske opplysninger: Pris pr. person i dobbeltrom kr 4 850,- som inkluderer:
– Bussreise Fredrikstad-Strømstad/Gøteborg-Fredrikstad
– 3-dagers cruise i Bohuslän med MS Nya Skärgården
– 1 overnatting på Tanumstrand Hotell og 1 overnatting på Hotell Bohusgården
– 2 x frokost, 3 x lunsj, 2 x middag. Drikke ikke inkludert.
– Kapteinens guidinger ombord
– Musikalske innslag om bord
Tillegg for enkeltrom kr 600,-

Tanumstrand Hotell www.tanumstrand.se
Hotell Bohusgården www.bohusgarden.se

Påmelding innen 4. mai 2018. 

Depositum kr 1500,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 25.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring ved kursendring på svensk valuta samt endring i program.

Turen er i samarbeid med Temareiser Fredrikstad.

Print Friendly, PDF & Email