Søndag 15. – torsdag 19. september 2019
Fargerike Bilbao med bl.a. Guggenheim-museet – matbyen San Sebastian og vindistriktet Rioja

En smak av Baskerland– Spanias kulinariske paradis – Rioja vin

Du oppdager det med én gang: Denne byen er annerledes: Fargerik og leken, sprelsk og spenstig. Langs breddene av den rolige elva Nervión møter byen deg med et fyrverkeri av farger og former, den overrasker og smiler lurt mens du står der og trekker pusten. På breddene av den søvnige elva Nervión vokser millionbyen Bilbao seg stadig større. ”

Bilbaoeffekten” er blitt et begrep som beskriver hvordan mot til å tenke nytt kan gjøre det umulige mulig. Byen har en opprørskhet og en vilje, spenst og mangfold som gjenspeiles i arkitekturen og bylivet. Det gjelder å se mulighetene, selv i en håpløs situasjon. Bilbao har fått det til. Guggenheim museet er blitt det selvfølgelige midtpunkt i Baskerlands hovedstad. På folkemunne kalt ”El Guggy”. Time Magazine har kåret Frank Gehrys bygg til ett av århundrets fem vakreste byggverk. Museets spektakulære bygg og arkitektur i titan, glass og stein er et kunstverk i seg selv, og et like stort trekkplaster som kunstsamlingene innenfor veggene.

Dag 1. Søndag 15. september 2019.

Avreise med buss fra Fredrikstad bibliotek kl. 0800 til Gardermoen. Avreise med Lufthansa kl. 1150 via München (flybytte) og direkte videre til Bilbao med ankomst kl. 1755. Her venter vår lokalguide og buss som tar oss til vårt bosted under oppholdet i Bilbao. Etter at vi har sjekket inn og installert oss på hotellet, vandrer vi til kveldens velkomstmiddag. Middag inkludert.

 

Dag 2. Mandag 16. september 2019.Etter en god frokost er vi på vei til San Sebastian som er hovedstaden I provinsen Guipuzcoa og ligger ca. 17 km fra den franske grensen. Det baskiske navnet på byen er Donostia. Badeby og rival til Biarritz der den ligger idyllisk til i Concha-bukta (skjell-bukta).

Byen har en herlig sandstrand som strekker seg fra mont Igueldo til mont Urgull og midt imot har vi øya Santa Clara som på 1600-tallet fungerte som isolat for pestbefengte innbyggere. Mont Urgull spretter opp som en krone over Chateau de la Mota, bygget i 16.århundre, idag militært museum. Fra terassen av chateauet er det en fantastisk utsikt over skjell-bukta og området rundt. Ved foten av mont Urgull ligger gamlebyen og fisker-havna. Gamlebyen er sjarmerende med trange gater, yrende folkeliv og det lukter spansk havn.

Ved foten av Mont Urgull ligger gamlebyen og fiskerhavna. Gamlebyen er sjarmerende med trange gater og yrende folkeliv. Labyrintiske gater bestående av butikker, restauranter ogbarer hvor pintxos barene florerer. Det er ikke tilfeldig at San Sebastian har den høyeste konsentrasjonen av restauranter med stjerne i Michelin- guiden. Byen er gourmetgalakse, med flere Michelin-stjerner per innbygger enn noe annet sted i verden.

Etter en tur med bussen opp til Mont Urgull blir det By-sightseeing til fots som avsluttes med lunsj. Vi setter av litt tid på egenhånd før vi vender tilbake til Bilbao for felles middag. Felles middag i gangavstand fra hotellet. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3. Tirsdag 17. september 2019

Frokost påhotellet. Vi blir møtt av vår lokalguide og begynner en byrundtur med buss, men vi skal også vandre på egne bein.

I fascinerende Bilbao står gammelt og nytt skulder ved skulder. Byen har vært gjennom talløse omstillinger og endringer siden den ble grunnlagt i 1300 av Don Diego Lopez de Haro. Hvor vi enn snur oss ser vi resultatet. En fantastisk blanding av ulike epoker og stilarter kappes om vår oppmerksomhet.

Fra å ha vært en søvnig og grå industriby er Bilbao i dag en hypermoderne turistmagnet som trekker mer enn 1 million gjester pr år. Bilbao har markert seg på verdenskartet som et symbol for nytekning og forvandling. Byen er blitt et ikon og har en unik status i kulturverdenen.

Vi tar oss tid til å besøke Santiago´s katedralen, “Plaza Nueva” og kanskje rekker vi også Ribera markedet. Deretter, byens store trekkplaster, en guidet omvisning på Guggenheim museet. Museet ble offisielt åpnet i oktober 1997 og Time Magazine har kåret Frank Gehrys bygg til ett av århundrets fem vakreste byggverk. Museet er et kunstverk i seg selv, og et like stort trekkplaster som kunstsamlingene innenfor veggene.

Resten av dagen til egen disposisjon og vi anbefaler at dere ågå inn i gamlebyen og Casco Viejos historiske sjarm. Små tradisjonsrike kafeer serverer overdådige pintxos, det baskiske svar på tapas.Ellers vrimler det av spennende forretninger i hele gamlebyen, delikatesser, klær og sko. For de som ønsker det, vil reiselederne legge opp til en frivillig middag. Frokost inkludert.

Dag 4. Onsdag 18. september 2019

Frokost på hotellet. Vi skal i dag tilbringe det meste av dagen i det kjente vindistriktet Rioja, Baskerlands nordligste vindistrikt.   Rioja ligger langs elva Ebro nord i Spania, og har sammen med Ribera del Duero og Priorat vinlovens høyeste klassifikasjon, Denominación de Origen Calificada (DOCa). Området ligger ca. 300 – 650 meter over havet. Fjellkjeden Sierra Cantabria skjermer for de kalde og fuktige atlanterhavsvindene.

La Rioja, er det største vinområdet i Spania og her fremstilles de kjente røde og hvite Rioja-vinene. Turen tar oss gjennom vakkert landskap, gjennom små søvnige landsbyer til middelalderbyen Laguardia, Riojavinens hovedstad, omringet av bymurer fra 1300-tallet. Det er spennende å utforske byens smale gater og livlige torg.Dette er det autentiske Spania hvor dagliglivet har sin egen sakte rytme. Vi skal beske 2 vinbodegaer/vingårder og på en av dem inntar vi lunsjen med en fantastisk utsikt over vinmarkene. Vi vender tilbake til vårt hotel i god tid før kveldens avskjedsmiddag på en av byens gode restauranter. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 5. Torsdag 19. September2019

Frokost på hotellet og litt tid på egenhånd før vi sammen setter kursen for flyplassen og hjemreise til Norge. Avreise med Lufthansa kl. 1440 via Munchen (flybytte) og direkte til Gardermoen med ankomst kl. 2130. Felles transport tilbake til Fredrikstad hvor vi regner med å ankomme rundt midnatt. Frokost inkludert. Det serveres et enkelt måltid på flyreisene tilbake til Norge.

Pris per person kr 13.500.- som inkluderer:

  • Buss fra Fredrikstad til Gardermoen tur og retur.
  • Fly Oslo-Bilbao tur og retur med Lufthansa på turistklasse tur og retur. Alle skatter og avgifter på flyreisen per 20. Mars.
  • All transport under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet.
  • Utflukter og inngangsbilletter til museer som beskrevet i dagsprogrammet.
  • 4 frokost, 2 lusjerog 3 middager inkludert.
  • Reiseledere vil være Sture Solvang og Wiggo Andersen

Tillegg for enkeltrom på hotellet kr.2.400.-

Vi har meget begrenset antall plasser. Kun 20 plasser.

Nærmere opplysninger om turen kan rettes til:

Sture Solvang på mobil 91139878 eller på e-post:sture.solvang@me.com

Turen arrangeres i samarbeid med Reiseakademiet i Fredrikstad.

Print Friendly, PDF & Email