Onsdag 30. oktober 2024
Haugtussa
Nationaltheatret

Tid: Onsdag 30. oktober 2024
Sted Nationaltheatret
Pris: kr 1 000,-
Avreise fra Østfoldhallen (v/Elias) kl. 16:40 Fra Biblioteket kl.17:00
Turleder: Knut Næss, knutnaess54@gmail.com Telefon: 91 63 69 50

Påmelding HER

Møt outsideren Veslemøy. Gjeterjente, forelsket – og i stand til å se det andre ikke ser.

I en liten stue i et værbitt og ramsalt landskap vokser Veslemøy opp. Hun er en jente med rik fantasi og stor fortellerevne, som de andre unge flokker seg rundt. Men så får hun evnen til å se det andre ikke kan. Hun ser underjordiske vesener, hemmelige drifter og menneskets indre villskap.

Hun får kallenavnet Haugtussa. Og blir utstøtt. De mørke kreftene river i henne. De overnaturlige, så vel som de mellommenneskelige.

Den prisvinnende regissøren Eline Arbo har markert seg i Norge og Nederland som en mester i å gi klassiske verk nytt og storslått liv på scenen, og nå er det Arne Garborgs diktsyklus Haugtussa fra 1895 hun skal løfte frem. Sammen med sin faste komponist Thijs van Vuure maner Arbo frem en vakker, musikalsk og kraftfull teaterversjon av nasjonaleposet.

I en krysning med moderne elektronisk musikk vil Edvard Griegs sangsyklus klinge sammen med Arne Garborgs naturskildrende nyromantiske, mytologiske og folkloriske tekst. Alt rammet inn i et heftig visuelt univers hvor elementer fra folketradisjonen møter nåtiden.

Kjersti Tveterås spiller rollen som Veslemøy, og sammen med operasanger Adrian Angelico og resten av ensemblet vil hun gi oss en Haugtussa som overrasker, røsker i sansene og gir deg helt nytt blikk på en av de sterkeste diktverkene i norsk litteratur gjennom tidene.

.

Print Friendly, PDF & Email