Onsdag 26. september 2018
Torill Stokkan

Munch, tanta og Fredrikstad

Torill Stokkan har i over 25 år forsket på Edvard Munchs tilhørighet i Fredrikstad og Østfold. Dette har blant annet resultert i etableringen av Fredrikstad som en av landets 8 Munch-kommuner, byens Munch-punkt i Litteraturhuset – og to bøker; Anene, kvinnene og livet – og Tante Karen, Kvinnen bak Edvard Munch. Sistnevnte var en av jubileumsbøkene under det nasjonale Munch-jubileet i 2013.

Foredraget «Munch, tanta og Fredrikstad» vil by på et innblikk i historien rundt maleren Edvard Munch og hans historie knyttet til Fredrikstad, om den livsbejaende og kreative «Tante Karen» -og om kunstnerens stolte bestefar, jakteskipper Andreas Larsen Bjølstad og hans lille imperium i «Forstaden». Dessuten følger også et nytt billedmateriale fra et «glemt» familiealbum.

Torill Stokkan er forfatter, dokumentarfilmskaper, foredragsholder, gründer av Det Kvindelige Læseselskab – og jobber til daglig i Sarpsborg kommune som leder av Norges eldste litteraturfestival, Litteraturuka Sarpsborg og Den kulturelle spaserstokken. www.torillstokkan.no

Print Friendly, PDF & Email