Onsdag 23. mars 2022
Håpets katedral
Solveig Egeland

Foredragsmøtene avholdes på City Scene – Scandic City Hotel – kl. 11.00 (Benytt inngang fra Nygaardsgaten). Etter foredragene er det anledning til hyggelig samvær med servering i Spiseriet. Her serveres «Dagens lunsj» inkl. kaffe – kr 195,-. Meny: Laks med kokte poteter og bacon-, granateple- / brokkolisalat. Dessert: Browniekjeks.
Her bestiller du bord (sett dato 23. mars og trykk «neste») senest tirsdag formiddag før møtet. Spiseriet ønsker at det bestilles på denne måten fremfor pr. telefon.

Om prosjektet

Sammen mot plast i havet

Vår virksomhet er å mobilisere mot ødeleggelse av havet ved å bygge og drifte Håpets katedral, et interreligiøst kunstprosjekt i tre og plast. Selskapet er et aksjeselskap med et ideelt og samfunnsnyttig formål. Selskapet har ikke erverv som formål. Les våre vedtekter her.

I det maritime miljøet på Isegran, er det i ferd med å vokse opp et 120 m2 stort byggverk på en tradisjonell pram av røtter. Katedralen
 er en krysning mellom moderne kunst og verdensarv. Reisverket er inspirert av stavkirkene, mens taket er et storslagent plastmaleri.

Håpets Katedral handler om å forvandle vondt til godt og vise at det skapes håp når vi samarbeider. Prosjektet er åpent for alle religioner, og et møtested mellom mennesker på tvers av alder, nasjonalitet og tro. Havet binder oss mennesker sammen. Det skal denne katedralen også gjøre.

-Havet og håpet tilhører oss alle, sier biskop Atle Sommerfeldt som oppfordrer folket til å delta i denne spennende prosessen som pågår i Fredrikstad. Har du lyst å bli med? Vi har et mangfold av arbeidsoppgaver, her er noe for enhver! Under ledelse av dyktige kunstnere og håndverkere vil dere få jobbe i team. Det blir både snekring, treskjæring, plastbearbeiding, kunstarbeid, sortering, rydding og matlaging. Alle oppgaver er like viktige. La ikke denne unike sjansen gå fra deg – bli med å bygge en katedral av HÅP! Vi trenger din støtte!

Visjonen bak håpets katedral

Se hvordan ideen om Håpets katedral ble født. Musikken i filmen er laget spesielt til Håpets katedral av artisten Helene Bøksle.

(Klikk på pil-symbolet nede til til høyre på videoen for fullskjerm-modus)https://player.vimeo.com/video/273272731?app_id=122963&wmode=opaque


Flerreligiøst samarbeid

Vårt tempel, vår moske, vår synagoge, vår kirke og vårt hellige rom

Utgangspunktet er havet som er grenseløst, og binder oss sammen; både nasjoner, kontinenter og mennesker – uavhengig av hvilken religion vi tilhører – eller ikke. Havet er livgivende og vår felles arv. Denne arven er nå truet. Skal vi redde havet må vi gjøre det i felleskap.

Håpets katedral er et initiativ til et slikt samarbeid. Initiativet kommer fra Borg bispedømme, og invitasjonen går ut til alle. Vi ønsker bred medvirkning på tvers av nasjonalitet, alder og tro – både til strandrydding og bygging.

Print Friendly, PDF & Email