Onsdag 20. april 2022
Roald Amundsens fødested
Framveien 9, 1659 Torp

Tid: Onsdag 20. april 2022 kl. 11.00
Ansvarlig: Sture Solvang. sture.solvang@me.com. SMS 91 13 98 78
Påmelding: Meld deg på nå og betal 1. april 2022. Gå til påmeldingssiden.
Pris: Lunsj, foredrag og omvisning: kr 300,-

Dette er ett av vårens foredragsmøter som holdes den tredje onsdag i måneden kl. 11.00. Denne gangen utvides møtet, og vi besøker Roald Amundsens fødested på Tomta i tidligere Borge kommune.

Program: Vi har ikke planer om å sette opp buss, men det er god parkeringsplass på området. Maksimalt antall påmeldte: 60 personer. «Først-til-mølla»
Det serveres lunsj i 1. og 2. etasje (2 snitter, kake samt kaffe/te). Pris for hele arrangementet: kr 300,-

Det blir interessante foredrag av journalist Øyvind Arntsen og forfatter Jan Ove Ekeberg.

Omvisning i Skipperhuset

Besøk fødestedet til Norges største oppdagelsesreisende Roald Amundsen. Bli med på omvisning i Skipperhuset og se den nye utsilingen «Drøm store tanker – nå høye mål».

Roald Amundsens fødested har gjenåpnet med en helt ny utstilling «Drøm store tanker – nå høye mål» og omvisninger i Skipperhuset «Tomta».

Norges største oppdagelsesreisende Roald Amundsen ble født på «Tomta» ved utløpet av Glomma i Fredrikstad. Riktignok dro han tidlig hjemmefra og ut på eventyr, men barndomshjemmet hans kan fortsatt besøkes av små og store oppdagere. 

Det gamle Skipperhuset er i dag et av landets best bevarte skipperhjem, med mange gjenstander fra  Amundsenfamiliens liv. Bli med på omvisning og lær mer om Roald Amundsen og om tiden han vokste opp i, da gangen Fredrikstad var «Den lille verdensbyen» og skutene ved Sandesund seilte over verdenshavene.

I den nyoppussede Låven på Roald Amundsens fødested vises utstillingen «Drøm store tanker – nå høye mål» som forteller hstorien om Amundsens liv fra han var den unge drømmeren til han ble den store polfareren.

Print Friendly, PDF & Email