Onsdag 14. februar 2024
Ordfører Arne Sekkelsten
Første høyreordfører på 100 år

Foredragsmøtene avholdes på City Scene – Scandic City Hotel – kl. 12.00 (Benytt inngang fra Nygaardsgaten). Etter foredragene er det anledning til hyggelig samvær med servering i Spiseriet.
Her serveres «Dagens lunsj» inkl. kaffe – kr 245,- kl. 13.00 Meny: Legges inn når det er klart fra kjøkkenet.
Her bestiller du bord (sett dato 14. februar) og trykk antall og «neste») senest tirsdag formiddag før møtet. Spiseriet ønsker at det bestilles på denne måten fremfor pr. telefon

Gå til innhold

Fredrikstad Høyre

BLI MED

Arne Sekkelsten

Ordfører

FØLG ARNE PÅ FACEBOOK

FØLG ARNE PÅ INSTAGRAM

Bli kjent med Arne

Alder: 45 år

Bosted: Kråkerøy

Sivilstatus: Gift med Lene, 2 barn

Dyr: 2 hunder og 1 katt

Jobb: Advokat hos Lex Advokater. Har tidligere jobbet i politiet og Oslo fengsel.

Utdanning: Msc. (Master in International and European Politics) fra Edinburgh i Skottland og Cand. jur. fra Universitetet i Oslo.

Politisk erfaring: Tidligere leder av Fredrikstad Høyre og sittet i bystyret siden 2019. Er medlem av utvalg for helse og velferd i inneværende periode. Har tidligere sittet i kommunestyret i Oppegård og vært fylkestingsrepresentant i Akershus.

Hvorfor er Høyre rett parti for deg? Høyre er mitt parti fordi det har troen på at alle kan lykkes, bare de får muligheten. Høyre har den beste skolepolitikken, som også er en av de viktigste arenaene for å utjevne sosiale forskjeller. I tillegg er Høyre et ansvarlig styringsparti med fokus på menneske fremfor systemet, og en politisk helhet som ikke hopper på lettvinne løsninger.

Hva spiser du når du skal kose deg skikkelig? Ingenting slår en ordentlig biff. Ellers er jeg glad i grillmat og generelt alt som er usunt.

Konsert eller idrettsarrangement? Idrettsarrangement. Synes det er aller morsomst å se mine egne barn i aksjon.

Hva har du av fritidsinteresser bortsett fra politikk? På sommerstid er jeg glad i sjø, – og båtliv. Jeg liker også å gå i fjellet. Gjerne på toppturer.
På vinterstid står jeg slalåm. Helst på Kvitfjell som har de råeste bakkene.

Hva hører du på av musikk? Jeg liker klassisk rock og pønk-rock gjerne fra den tiden jeg vokste opp med. Sånn som Metallica, Nirvana, Ozzy Osbourne, Green Day osv. Av norsk musikk er jeg ubetinget fan av Jokke & Valentinerne. Utover det, hører jeg ufrivillig på en del av nåtidens russelåter.

Funfact? Da jeg studerte i Skottland, fikk jeg sommerjobb i det skotske parlamentet. Jeg jobbet for den skotske parlamentarikeren Ben Wallace. Han er fortsatt forsvarsminister i Storbritannia og har overlevd tre Statsministre.

Hva er din favorittplass i kommunen og utenfor kommunen? Jeg er veldig glad i nærmiljøet mitt på Kråkerøy, og alle steder som er i nærheten av sjøen. De er det heldigvis mange av i Fredrikstad.
Utenfor kommunen så er jeg veldig glad i Sunnmøre og dramatiske fjellandskap.

Hva er din visjon for Fredrikstad? Min visjon for Fredrikstad er enkel, men ambisiøs. Vi skal bli Norges mest attraktive kommune å bo i. Men da må vi ta grep om de største utfordringene våre. I dag er altfor mange som faller utenfor. Det er vondt å høre historier om barn som ikke får delta på fritidsaktivitet fordi økonomien ikke strekker til. Skal vi lykkes med å få endret dette må vi styrke samarbeidet mellom kommunen og frivilligheten, lag og foreninger.

Mine hjertesaker

Skole

Jeg må nok peke på skole og oppvekst som det område jeg er mest opptatt av. Det er her grunnlaget legges, og vi må sikre at alle barn skal få et best mulig utgangspunkt for å lykkes med det de ønsker her i livet. Da kan vi ikke ha skolebygg som bokstavelig talt faller fra hverandre. Det handler om signaleffekt, og det å ta barn og unge på alvor.

Eldreomsorg

En annen viktig sak for meg er eldreomsorg. Jeg er opptatt av at vi burde har et bredere tilbud til de eldre og syke. Det har i alt for liten grad vært satset på alternative boformer utover sykehjemsplasser. Dette selv om landet får en aldrende befolkning. Vi blir flere eldre, som på sikt vil ha behov for pleie, da må vi ha en mer offensiv holdning for å løse utfordringene.

Næringsliv

Jeg er også opptatt av å jobbe for at næringslivet i Fredrikstad skal ha best mulige rammer for å lykkes. Det trengs trygge og lønnsomme arbeidsplasser som er avhengige av infrastruktur og forutsigbarhet. Høyres slagord «Skape mer og inkludere flere», er selve kjernen i dette. Et skikkelig jobb-tilbud der flest mulig er ute i arbeid, er også bærebjelken i vår velferdsstat.

En sunn Ja-kommune

Jeg vil at Fredrikstad skal bli en Ja-kommune, som sier ja når den kan og nei bare når den må. Jeg vil ha en innbyggervennlig kommune som lytter til innbyggerne, som hjelper til der det trengs og ellers gir folk valgfrihet til å bestemme selv. Vi må også ha en sunn økonomisk drift i kommunen siden det er en forutsetning for en god skole og en verdig eldreomsorg.

Alt innhold er beskyttet under lov om opphavsrett. Kilde: Høyre

Print Friendly, PDF & Email