Onsdag 14. februar 2014
Frode Rekve
Ytringsfrihet, krig og fred i Midtøsten

Foredragsmøtene avholdes på City Scene – Scandic City Hotel – kl. 12.00 (Benytt inngang fra Nygaardsgaten). Etter foredragene er det anledning til hyggelig samvær med servering i Spiseriet. Her serveres «Uken suppe» og i dag er det fiskesuppe og prisen er kr 175,- inkl. focaccia og en kopp kaffe
Her bestiller du bord (sett dato 14. februar) og trykk antall og «neste») senest tirsdag formiddag før møtet. Spiseriet ønsker at det bestilles på denne måten fremfor pr. telefon

Frode Rekve er tidligere leder på Institutt for Journalistikk  i Fredrikstad. De siste 12 årene har han jobbet med prosjektet Frie Medier for IJ og Utenriksdepartementet i Midtøsten. Det har bestått i å trene arabiske kolleger i kvaltitsjournalistikk med sikte på økt ytrings- og pressefrihet i regionen.

Det brenner dessverre nesten alltid i Midtøsten, så et eventuelt foredrag i Fredrikstad Pensjonistakademi kan nær sagt holdes når som helst. Han har tidligere fortalt redaktører og journalister i Østfold om virksomheten, og holdt foredrag for en tallrik forening som kaller seg Soroptimistene i Fredrikstad. Inntrykket er at tilhørerne har blitt veldig engasjert og hatt mange spørsmål underveis.

Det er svært delte meninger om ulike konflikter i den arabiske verden. Som gammel NRK- journalist og mangeårig redaktør for Dagsnytt, NRK Alltid Nyheter og nrk.no har han god trening i å være tilnærmet nøytral.

N

Print Friendly, PDF & Email