Tirsdag 11. april 2023 Maskeballet av Verdi Den Norske Opera & Ballett

Buss: Fra Østfoldhallen kl. 16.15 Fra Biblioteket kl. 16.30
Pris kr 1 000,-
Turleder: Gunnar Haagensen.
e-post: gunnar.haagensen@outlook.com. SMS 91 37 56 51

PÅMELDING HER

Mord på dansegulvet

Kong Gustav elsker sin bestevenns kone, Amelia, men må betale dyrt for kjærligheten. Maskeballet er blant Verdis vakreste, men også mest politiske operaer. Opplev den i tradisjonelle kostymer og maritime scenebilder inspirert av skandinavisk sjøfart.

Når makt, politikk og kjærlighet kolliderer, kan resultatet være fatalt. Det fikk Kong Gustav III av Sverige smertelig erfare, da han 16. mars 1792 ble skutt av kaptein  Anckarström under en maskerade i Stockholmsoperaen.  

Verdis opera handler om denne dramatiske hendelsen i verdenshistorien, og hva som ledet opp til den. Liker du viktorianske kjoler, store korscener og klassisk scenografi med maritime scenebilder, er dette forestillingen for deg! 

Verdis store kjærlighetsduett 

Operaen har blitt kalt «Verdis Tristan og Isolde» og inneholder kanskje den vakreste duetten den italienske operamesteren skrev – der Amelia og Gustav erklærer sin kjærlighet til hverandre.  

På scenen står et topplag av solister, med Marita Sølberg som Amelia, Matteo Lippi som Kong Gustav og Yngve Søberg som Kaptein Anckarström. Operaens kommende musikksjef, Edward Gardner, har den musikalske ledelsen. 

En historie om sensur 

Å drepe en konge på scenen var radikalt og utenkelig i Italia på 1850-tallet. Da Verdis opera hadde sin premiere i Roma i 1859, var handlingen derfor flyttet til Boston på 1600-tallet, med en guvernør i stedet for en konge.  

Vi spiller den opprinnelige versjonen, der handlingen foregår i Stockholm. 

Gratis introduksjon en time før forestilling 

Samproduksjon med Det Kongelige Teater, København 

Print Friendly, PDF & Email