Mandag 9. – torsdag 12. september 2019
Oset Høyfjellshotell og bl.a. Flåmsbanen

Dato: Mandag 9.  – torsdag 12. september 2019
Pris: pr pers. kr 7 225,-. Tillegg enkeltrom kr 995,-
Avgang: Biblioteket kl. 09.00
Reiseleder: Astri Mørch Glenjen.

Oset Høyfjellshotell

– Golsfjellet

 

Oset Høyfjellshotell har god atmosfære. Beliggenheten på Golsfjellet innbyr til fred og ro, men også muligheter for mange fine utflukter. Rundt hotellet er det et lett og flott turterreng. Under oppholdet blir det omvisning i Gildehallen, som inneholder en av de største private samlinger av såkalte bondeantikviteter i Norden. Nå er det 5. generasjon av familien Hesla som representerer vertskapet på Oset og de kan vise til et høyfjellshotell med solid drift gjennom 130 år. «Kom til Oset og vær deg selv» har vært hotellets slagord i over 50 år!

 

Mandag 9. september           Fredrikstad – Oset

Avreise fra Biblioteket,  Fredrikstad kl. 09.00. Vi setter kursen mot Golsfjellet og Oset Høyfjellshotell. Vi kjøer via Oslo og Hønefoss, før vi ta en lunsjstopp på Rustad Kafe i Sokna ca. kl. 12.00. Etter lunsj fortsetter vi via Nesbyen og Gol frem til Oset Høyfjellshotell. Ankomst her ca. kl. 15.00. Fremme på Oset får vi tildelt våre rom, og har ettermiddagen fri til å gjøre oss kjent på hotellet og området rundt. Om kvelden serveres felles middag på hotellet.

Tirsdag 10. september            Flåmsbanen

Frokost på hotellet. I dag går turen til Flåm, en kjøretur på knappe 3 timer. Vi kjører om Gol og Hagafoss, videre ned gjennom Aurlandsdalen til Flåm.

Flåm ligger midt mellom bratte fjell, voldsomme fosser og smale daler innerst i Aurlandsfjorden. Her spiser vi felles lunsjbuffet på Flåmsbrygga Restaurant.

Fra Flåm blir vi med Flåmsbanen, en jernbanestrekning uten sidestykke i Europa. På bratte skinneganger fører toget oss til frådende fosser, frodige kulturmarker og historiske tradisjoner, og vi får en utsikt så fantastisk at den tar pusten fra oss. Dette er en av verdens mest spektakulære togreiser. Den er 20 km lang, har en høydeforskjell på 865 meter, en stigningsgrad på 1 meter på 18, samtidig som den slynger seg gjennom 20 tunneler på til sammen 6 km. Toget stopper også ved de aller fineste utsiktsstedene. Avgang fra Flåm kl. 13.35, ankomst Myrdal kl. 14.31. Retur kl. 14.43, ankomst Flåm kl. 15.40.

Vi tar plass i bussen, og på veien tilbake til Oset kjører vi om Lærdalstunnelen og Borgund, videre gjennom Hemsedal. Ankomst Oset ca. kl. 18.00. Felles middag på hotellet om kvelden.

Onsdag 11. september            Oset

Frokost, lunsj og middag på Oset. Dagen er ellers fri til å benytte hotellets fasiliteter og den flotte naturen utenfor døren.

Torsdag 12. september            Oset – Fredrikstad

Frokost. Vi tar farvel med vertskapet for denne gang, og kl. 10.00 setter vi kursen hjemover. For å få en annen kjørevei en første dag, kjører vi nå over Panoramaveien til Røn i Valdres, før vi fortsetter ned gjennom Begnadalen til Hønefoss. Her blir det lunsj på Tony`s Matglede ca. kl. 13.00. Etter maten går turen via Oslo tilbake til Fredrikstad.

 Prisen inkluderer         Busstransport i 4 dager

3 overnattinger i dobbeltrom på hotell

3 frokoster, 1 lunsj og 3 middager på hotellet

Lunsjbuffet inkl. kaffe/te i Flåm

Flåmsbanen Flåm – Myrdal – Flåm

2 x 2-retters lunsjer underveis

Print Friendly, PDF & Email