Mandag 5. – onsdag 8. august 2019
Tur til Helsingfors

Dato: Mandag 5.  – onsdag 8 august 2019
Pris: pr pers. kr 8 800,-. Tillegg enkeltrom kr 1 800,-
Avgang: Biblioteket kl. 05.00
Reiseleder: Astri Mørch Glenjen.
E-post: j-glenje@online.no – Mobil: 481 55 231

Helsingfors eller Helsinki som Finlands hovedstad heter på finsk kan sies å være» Østersjøens eksotiske datter», influert av både svensk, russisk og kontinental kultur.

Byen ble grunnlagt av Kong Gustav Wasa i 1550 og ble Finlands hovedstad først i 1812. Den er en interessant by kjent for spennende arkitektur, museer og mange spesialforretninger med finsk design.

Dag 1. Fredrikstad, Gardermoen, Helsingfors:

Busstransfer fra Fredrikstad.

Avreise med Finnair rute med avgang kl. 8.45 fra Oslo lufthavn Gardermoen med ankomst Helsingfors klokken 11.05 lokal tid.  Her venter lokalguide og buss for å ta oss med på lunsj.

Etter måltidet blir det omvisning i Helsingfors. Vi besøker Senatstorget med Domkirken, Sibelius monumentet, Tempelkirken, Stillhetens kapell, bydelen Eira og mye mer. Deretter går turen til sentralt beliggende hotel Scandic Grand Marina hvor vi skal bo i 3. netter. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2. Ateneum, Marimekko :

Frokost på hotellet.

Vi starter dagen med et besøk i Ateneum som er Finlands nasjonalgalleri. Kunstmuseet er tegnet av arkitekt Theodor Höijer og ble ferdigstilt i 1887. Vi blir med på omvisning. Månedens utstilling er av den tsjekkiske kunstneren Frantisek Kupka regnet for å være en pioner innen abstrakt kunst. Marimekko fabrikkutsalg er et must når en besøker Helsingfors. Felles lunsj. Felles middag i hyggelig lag på hotellet.

Dag 3. Sveaborg.

Frokost på hotellet. Vi spaserer til Salutorget Her går vi om bord i fergen som skal ta oss med på en 20. minutters fergetur til festningen Sveaborg, også kalt Nordens Gibraltar.  Festningen står på UNESCOs verdensarvliste. Da den ble bygget var Finland en del av Sverige og således er Sveaborg Sveriges dyreste forsvarsprosjekt noensinne. Vi får omvisning med lokalguide. Det blir tid til å utforske området på egen hånd før vi returnerer til hotellet. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4. Helsingfors, Oslo:

Frokost på hotellet og formiddagen til egen disposisjon. Etter utsjekking av hotellet tar vi plass i bussen for å bli med på en spennende utflukt. Ferden går til Tusby hvor vi skal besøke Ainola som sies å være Finlands mest berømte kunstnerhjem. Her bodde komponisten Jean og hans kone Aino Sibelius .Huset ble designet av den berømte finske arkitekten Lars Sonic. Den eneste forespørselen Sibelius hadde til Sonck var å inkludere utsikt til innsjøen og en grønn peis i spisesalen. Vannledninger ble aldri montert før etter Sibelius døde fordi han ikke ville bli distrahert mens han komponerte.Den vakre naturen og hagen danner en stemningsfull ramme det vakre stedet. Vi blir med på omvisning og får høre den spennende historien. På vei til flyplassen reiser vi innom et av Iittalas fabrikkutsalg hvor vi får muligheten til å gjøre et godt kjøp før ferden fortsetter til flyplassen. Felles lunsj underveis.

Avreise med Finnair med avgang   kl. 19.15 lokal tid. Ankomst Oslo kl. 19.45 , Busstransfer Gardermoen – Fredrikstad.

 

Turens pris kr 8800,- per person ved minimum 30 betalende gjester i delt dobbelt rom,

Turens pris inkluderer:

Transfer Fredrikstad – Oslo lufthavn Gardermoen t/r

Flyreisen Oslo – Helsingfors t/r

Transport som beskrevet i programmet

3 netter på Hotell Scandic Grand Marina

3 frokoster

3 lunsjer

3 middager

Innganger og omvisninger som beskrevet i programmet

Reiseleder Oliver Travel

Turens pris inkluderer ikke:

Enkeltromstillegg kr 1800,-

Forsikringer

Drikke til maten

Print Friendly, PDF & Email