Lørdag 27. november 2021
Nationaltheatret
Full spredning

Tid: Lørdag 27. november 2021
Sted: Nationaltheatret – Hovedscenen
Pris: kr 820,-
Bussavgang: Fra Biblioteket kl. 14.30. Fra Østfoldhallen Syd v/Elias kl. 14.00
Arr.ansvarlig: Nina Lill Oksmo. E-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net
Påmelding til arr.ansvarlig – påmeldingsfrist 10 oktober 2021 – «først-til-mølla-prinsippet gjelder»

FULL SPREDNING

Forestillingen starter kl. 18.00.

Etter Nina Lykkes roman Full spredning. Dramatisert av Tyra Tønnessen.

Tone Mostraum i rollen som Elin, i forestillingen Full spredning på Nationaltheatret våren 2021.

Nina Lykkes prisbelønte roman Full spredning blir teater. Det handler om våre menneskelige svakheter og tilbøyeligheter – sett med satirikernes skråblikk.

Fastlegen Elin flytter inn på legekontoret sitt. Samtidig kommer pasientene. Som en uendelig strøm av grådighet og nød – mens Elin forsøker å ta et oppgjør med sin egen personlige krise. I løpet av en dag blir det siste årets hendelser rullet opp. Hvordan havnet hun her? Og hvorfor?

Nina Lykkes roman Full spredning fikk stor oppmerksomhet av både anmeldere og lesere, for sitt humoristiske og rå oppgjør med samtiden. «En av norsk litteraturs mest begavede satirikere, med et sylskarpt blikk for hva som rører seg i tiden», skrev Aftenposten. Samtidig skapte romanen bevegelse i samfunnsdebatten. Hva bruker vi egentlig fastlegen til, og har forventningene til fastlegen blitt vel store?

Det er regissør Tyra Tønnessen som nå skal ta Nina Lykkes «legeroman» til teaterscenen. Hun er kjent for sin evne til å skape dypt menneskelige forestillinger, som Reform 97 og Julemiddag på Nationaltheatret. Sammen med scenograf Leiko Fuseya og med et sterkt skuespillerlag, anført av Tone Mostraum i rollen som Elin, skal hun skape en forestilling som dykker dypt i Lykkes beskrivelser av understrømmene – i oss og i verden.

Romanen Full spredning er et bitende skråblikk på tiden vi lever i. Når romanen blir teater, danner den fundament for en forestilling om vår tid og våre menneskelige svakheter og tilbøyeligheter, våre drømmer og vårt mørke – nådeløst og dissekerende.Les merSE ALLE DATOER

Tyra Tønnessen

Les Tyra Tønnessen: Fra roman til teater

MEDVIRKENDE

Print Friendly, PDF & Email