21. – 28. september 2024
Albania – fascinerende vakkert og uoppdaget

Periode: Lørdag 21. – lørdag 28. september 2024
Buss: Avreise fra Biblioteket: oppgis senere. (ca. kl. 13)
Pris pr. person i dobbeltrom; kr 18 700,- Tillegg for enkeltrom kr 2 800,-
Turleder: Berit-Julie Pedersen
E-post: berit-julie@bjped.no Telefon. 41 46 41 64
Påmelding til turleder.

Reisen vil bli fakturert fra Aller Travel AS, Karvesvingen 1, 0784 Oslo Tlf. 23 89 64 70 til din e-postadresse.

Landet var lenge stengt mot omverden. Fra 2. verdenskrig fram til sin død i 1985 styrte kommunistdiktatoren Enver Hoxha med jernhånd. Etter at diktaturet falt i 1992 har Albania gjennomgått store forandringer. Selv om man fortsatt ser spor av det gamle regimet i form av forlatte bunkers og statuer av Hoxha, så har landet så absolutt begynt «reisen» mot fremtiden. Det er veldig spennende å få stifte bekjentskap med et land som har vært isolert så lenge. Det er fortsatt et billig land å leve i, spesielt når vi kommer fra Norge, men prisene har økt noe her også.

Den tidligere kommuniststaten ligger i den vestlige delen av Balkan, og grenser til tidligere Jugoslavia med Serbia, Montenegro og Kosovo i nord. I øst ligger Makedonia, og i sør-Hellas. Tidligere hadde landet et dårlig rykte for å være farlig, men dette ryktet er borte for lengst.

Albanere tar imot deg med åpne armer, og du slipper innkastere som står utenfor restaurantene slik de gjør enkelte andre steder. Samtidig er Albania et lite stykke «syden» i seg selv, med gos temperatur, vakker natur og deilige strender.PROGRAM

Dag 1, Fredrikstad – Oslo – Tirana – Durrës

Avreise fra Fredrikstad til avtalt tid. Vi har avreise med Norwegian kl.17:20 til Tirana hvor vi ankommer kl.20.25. Her venter buss og lokalguide på oss og kjører til Durrës og Albanian Star Hotel – en tur på ca. 1 time. Hotellet ligger vakkert til helt på stranda mot Adriaterhavet. Innsjekk og sen middag på hotellet.


Dag 2, Durrës

Etter en lang og avslappende frokost kommer lokalguiden til hotellet og tar oss med på en liten tur i byen som har sin historie helt tilbake i romer tiden. Vi kommer til å ta en titt på Balkans eldste Amfiteater, som er datert tilbake til det andre århundre før Kristus. Byen er Albanias viktigste havneby. Resten av dagen til egen disposisjon og avslapping. Middag på hotellet.

Dag 3, Utflukt til Berat og Apollonia

Etter frokost kommer buss og lokalguide til hotellet og vi setter kursen mot Byen Berat, som også kallen «Byen med de 1000 vinduer».

Berat er en av Albanias eldste og vakreste byer. Med sin flotte beliggenhet og spesielle arkitektur har den naturlig nok blitt en av Albanias største attraksjoner. De usedvanlig godt bevarte husene i ottomansk stil har ført Berat inn på Unescos verdensarvliste og gir besøkende innblikk i hvordan en by så ut i det ottomanske riket på 1800-tallet. Vi tar oss også til et besøk i «oldtidsbyen» Appolonia, som er oppkalt etter guden Appolo. Det foregår arkeologisk utgravninger og historien strekker seg tilbake ca 600 år før kr.f.

Deretter returnerer vi til hotellet og en ettermiddag på egenhånd. Middag på hotellet.

Dag 4, Dagen til egen disposisjon

Frokost. Dagen til egen disposisjon. Kanskje en dag for å nyte Adriaterhavet eller ta seg en tur inn i byen og se på livet og shoppe litt. Middag på hotellet

Dag 5, Utflukt til hovedstaden Tirana
Etter frokost går turen til landets hovedstad. Buss og lokalguide møter på hotellet og kjører en liten time inn til Tirana. Lokalguiden forteller både om historien og da med spesielt fokus på nyere historie. Det kan også være interessant å høre om daglig livet i Tirana og Albania.

Den albanske hovedstaden er en attraksjon i seg selv. Herlig Middelhavsklima, nydelige kirker og frodige parker. Bygningene er malt i lyse farger, hovedtorget er hektisk, arkitekturstilen er en blanding av italiensk, kommunist og postmoderne. Tirana er en sjarmerende by som venter på å bli oppdaget. Gjestfriheten rører deg, og det farligste du kan gjøre er å være ute i trafikken. Middag på hotellet

/

Dag 6, Dagen til egen disposisjon

Frokost og middag på hotellet.

Dag 7, Utflukt til Shkodër – Kruja.

Etter frokost kommer lokalguiden og bussen og vi skal nå benytte anledningen til å bli kjent med den nordlige delen av landet. Dette er også en gammel kulturby. Befolkningen, med et stort innslag av muslimer, spilte en fremtredende rolle i den albanske politiske reformperioden 1990–1991. Shkodër ble sentrum for en sterk demokratisk bevegelse som motarbeidet kommunismen i Albania. Etter besøket i Shkoder kjører vi sørover og stopper i den lille «fjellbyen» Krujë. Krujë ligger blant høye grønnkledde berg på 610 meters høyde som ved bra vær gir en glimt over havet, hvilket forklarer byens kallenavn; Balkongen over Adriaterhavet. Her skal vi også få anledning til å teste den lokale vinen. Middag på hotellet

Krujë ligger blant høye grønnkledde berg på 610 meters høyde som ved bra vær gir en glimt over havet, hvilket forklarer byens kallenavn; Balkongen over Adriaterhavet. Her skal vi også få anledning til å teste den lokale vinen. Middag på hotellet

Dag 8, Durrës – Tirana – Oslo – Fredrikstad

Etter en tidlig frokost kommer bussen og kjører til Tirana Internasjonale flyplass. Her er det avgang med Norwegian kl.21.10 til Oslo kl.00.20. Ved ankomst står bussen til Fredrikstad å venter på dere.

Slik bor du:

Albanian Star Hotel Dürres

Hotellet ligger vakkert til helt ned til stranden. Her kan du nyte solnedgangen, spasere i sanden eller slappe av i en av hotellets barer eller lokal kaffe.

Servicen er god og betjeningen gjør sitt beste for at du skal trives.

Hotellet har 133 rom velutstyrte rom. Utendørs svømmebasseng, restaurant og bar. Alle rommene har hårtørker og de fleste rommene har dusj. Internett tilgjengelig i publikumsområdene.

Prisen inkluderer: Busstransport Fredrikstad – Oslo Lufthavn med retur
Fly Oslo Gardermoen – Tirana, Albania med retur inkl avgifter
Busstransport i Albania
7 overnattinger Albanian Star Durrës ****
7 frokoster
7 middager
2 lunsjer
1 vinsmaking med snacks
Utflukter til Berat og Apollonia, Tirana samt Shkoder-Kruja med lokalguide
Liten sightseeingtur i Durrës
Reiseleder fra Aller Travel.

Ikke inkludert: Drikke til maten og måltider som ikke er omtalt
Reiseforsikring

.

Print Friendly, PDF & Email