Lørdag 20. mai – mandag 22. mai 2023 Bli med på oppdagelsesreise i Bohuslän
AVLYST!

Tid: Lørdag 20. mai – mandag 22.mai 2023
Buss: Avreise fra Fredrikstad bibliotek kl. 08.00
Pris:  kr 5 490,-. Tillegg for enkeltrom: kr 1 100,- Påmeldingsfrist: 14. april
Arr.ansvarlig: Eva Eriksen. E-post: evaeriks@online..no – SMS: 97 17 49 48

Påmelding til Eva M. Eriksen innen 1. mai 2023

Bli med på oppdagelsesreise i Bohuslän

Bohuslän strekker seg fra rett nord for Göteborg og opp til norskegrensen. Området som var en del av Norge frem til 1658, er spesielt kjent for «den røde kysten» med den flotte skjærgården . Rødfargen kommer fra mineralet kalifeltspat, som er utbredt rundt Lysekil og mot nord.  Nå som det er motorvei på plass hele veien fra Oslo til Göteborg, er det på tide å ta en avstikker langs smale kystveier og trivelige  små kystsamfunn, du vil garantert bli sjarmert  og imponert over kystens rikholdige og fargerike historie,

Dag 1 : Sännes, Grebbestad, Gerlesborg, Hunnebostad, Malmöen, Uddevalla :

Dagens tema : Stein

Avreise i moderne turbuss fra Fredrikstad bibliotek kl. 08.00. Dagen i dag er viet stenhuggerhistorien! Ferden går i moderne turbuss til Sannäs. Dette lille stedet hadde sin andre storhetstid under stenhuggerperioden ved slutten av 1800 tallet. Vi blir med på en liten spasertur hvor vi får lære mere om denne spesielle epoken som har mange likhetstrekk med Østfolds historie. Deretter fortsetter vi til Gerlesborg. Her skal vi spise lunsj før vi tar turen til Gerlesborg KKV-B- hvor profesjonelle kunstnere arbeider i sine verksteder med ulike teknikker og materiale, men fremfor alt i stein. Ferden fortsetter med ferge til Bohus Malmöen. Det var her stenhuggerindusrien startet. Vi får høre den spennende historien. Deretter går turen til Uddevalla hvor vi skal overnatte i to netter på hotell Bohusgården. Felles middag om kvelden.

Dag 2. Klädesholmen, Hjälteby, Hjälteby, Gustafsberg :

 Dagens tema er Sild og kunst!

Frokost på hotellet.  Vi kjører til Klädsholmen også kalt for Sildens Mecca. Her fantes det en gang i tiden minst 25 sildefabrikker. Silden er en av Sveriges eldste mattradisjoner og kombinasjonsmulighetene er mange. Vi besøker Sildens museum og blir med på en sildesmaksprøving ! Deretter  fortsetter vi til Sundsby säteri der Margareta Huitfeldt bodde. Hun var født i Hurum og var en av Sveriges mektigste kvinner. Vi får høre den fascinerende historien. Felles lunsj.

Deretter reiser vi til Pilane skulturpark som er en opplevelse helt uten om det vanlige.  Med utsikt over Västkystens vakre skjærgård ligger Pilane skulpturpark. I uberørte beiteområder  lar kunsten  fortid  møte nåtid . Hvert år nye skulpturer og nytt tema ! deretter går ferden tilbake til hotellet hvor det blir mulighet for en kort hvil før vi reiser til Gustasberg. I dette ærverdige kurort miljøet skal vi spise middag i Gustafsbergs Baderestaurant . En liten omvisning på området blir det også. Deretter tilbake til hotellet.

Dag 3.Bokenäs, Fiskebeckskil, Brastad :

Frokost på hotellet før utsjekk og avreise fra Uddevalla for denne gang.  Første stopp er Bokenäs gamle kirke som er Bohusläns best bevarte middelalderkirke. Vi fortsetter dretter til idylliske Fiskebäckil hvor smale gater snor seg mellom genuine skipperhus og rorbuer. Høyt oppå berget ligger sommervillaen til Fiskebäckils  store sønn, billedkunstneren  Carl Wilhelmson født i 1866. Mange av hans mest berømte motiv er hentet fra disse områdene. Vi blir med på en guidet omvisning hvor vi får høre den spennende historien om hans liv og virke. Felles lunsj på Röe gård. Ferden går videre med ferge over Gullmarsfjorden som strekker seg fra Lysekil og 25 km inn i landet. Vi gjør en stopp ved helleristningene i Brastad før vi setter kursen hjemover til Fredrikstad.

 

Turens pris inneholder :

Transport i moderne turbuss

To netter Hotel Bohusgården

To frokoster

Tre lunsjer

To middager

Inngang og omvisning som beskrevet i programmet

Vi har med svensk lokalguide

Turens pris inneholder ikke :

Drikke til maten

Forsikringer

Print Friendly, PDF & Email