Lørdag 19. oktober –
Malta, sol, spa og historie

Periode:19. – 26. oktober 2019
Buss: Fra Biblioteket kl. 12.30
Pris: kr 11 950,- Tillegg for enkeltrom kr 2 000. Tillegg for havutsikt kr 800 per person
Turleder: Berit-Julie Pedersen
E-post: berit-julie@bjped.no Mobiltlf. 414 64 164

Deilige strender, krystallklart vann, behagelig klima, en fascinerende historie og ikke minst vennlige maltesere. Bli med oss på en historisk reise til denne lille øygruppen i Middelhavet.

Vi skal blant annet oppleve hovedstaden Valletta og den gamle hovedstaden Mdina, sjøgrottene Blue Grotto, Dingli Cliffs og det historiske området «De Tre Byene». Det blir også mulighet for et besøk til øya Gozo, hvor livet leves i et stille og rolig tempo.

Har du interesse for historie, arkeologi eller geologi er Malta et skattkammer. Gjennom historien har blant annet fønikere, romere og arabere kriget og påvirket historien her.

Høydepunkt:

 • Hovedstaden Valetta
 • Mulighet for tur til øya Gozo
 • Mulighet for tur til den gamle hovedstaden Mdina
 • Mulighet for tur til sør og søndagsmarkedet

VI  BOR PÅ FØLGENDE HOTELL

DOLMEN RESORT HOTEL & SPA ****,Qawra, SPB 2402 St. Pauls`s Bay, Malta

Godt hotell som ligger ved sjøen i St. Paul’s Bay. Her tilbys panoramautsikt over sjøen, kostnadsfri, privat strand, 4 bassenger samt spa med boblebad, badstue og treningsstudio.

Alle rom har telefon, Wifi, safe, skrivebord, aircondition, minibar, hårtørker og satellitt-TV.

Frokost serveres daglig som buffet med godt utvalg. Kompleksets 4 restauranter serverer en variert kombinasjon av maltesisk og middelhavsinspirert mat.

Du kan slappe av i en av temabarene eller prøve lykken på hotellets kasino. Du kan leie sykler, båter og vannscootere i resepsjonen, og ferieanlegget har også en dykkeskole.

Den historiske havnen i Valetta ligger en 25-minutters kjøretur unna.

PROGRAM

Dag 1 Ankomst (-)

Avreise fra Oslo Lufthavn på ettermiddagen med direktefly til Malta. Vi lander på kvelden og etter en liten busstur er vi på hotellet i St. Pauls Bay. Servering av kaldt måltid ved ankomst.

Dag 2 Dagen til egen disposisjon eller ekstra utflukt til sør med marked (F, M)

Halvdagsutflukt kr 245,- pr. person. Min 15.deltagere.Utflukten må bestilles ved reservasjon av reisen og betales med restbeløp.

 Etter en rolig frokost dra vi ved 10.tiden på utflukt til den sørlige delen av øya. Vi starter med et besøk i Den Blå Grotte og området rundt (væravhengig – båt ikke inkl.). Vi besøker også fiskelandsbyen Marsaxlokk med sine karakteristiske fargede hus langs havnen. Her blir det tid til å utforske søndags-markedet og bare rusle rundt i denne sjarmerende byen.

 På kvelden spiser vi felles velkomstmiddag på hotellet.

Dag 3  Fridag / Ekstra utflukt til Gozo (F, M)

Dagen er fri til egen disposisjon for de som ønsker det.

Heldags utflukt til øya Gozo med lunsj (kr  840,- pr. person v/ min. 15 deltakere). Utflukten må bestilles ved reservasjon av reisen og betales med restbeløp.

Etter en tidlig frokost blir det dagstur til øya Gozo. Vi setter kursen nordover til Cirkewwa. Derfra er det en 20 minutters fergetur over til den hyggelige havnebyen Mgarr på Gozo. På Gozo leves livet i et stille og rolig tempo. En vakker og uberørt øy i et fantastisk landskap med grønne åser, bratte bakker, trange bukter, unike utsiktspunkter og hyggelige landsbyer. Videre til Gozos hovedby Victoria, en labyrint av små gater og butikker. Innbyggerne kaller fortsatt byen for Rabat, et gammelt arabisk navn som ble brukt frem til 1887. Lunsj blir servert i byen Sannat. Det blir tid på egenhånd for shopping og Gozo er kjent for sine ullprodukter og håndlagede kniplinger. Vi ankommer hotellet sent på ettermiddagen.

 På kvelden spiser vi felles middag

  Dag 4  Fridag (F)

Fridag til å nyte vårt flotte hotell eller utforske øya på egenhånd.

 Dag 5  Halvdags utflukt til Valletta og «De tre Byer (F, L, M)

Etter frokost blir det utflukt til hovedstaden Valletta. Vi besøker Upper Barracca Gardens i Valletta, hvor det er storslått utsikt over Grand Harbour og de tre historiske byene Vittoriosa, Senglea og Cospicua. Byene holdt stand mot osmanerne i det malteserne kaller den store beleiringen i 1565. Seieren over tyrkerne ble feiret med byggingen av den nye hovedstaden. Valletta ble oppført av den franske stormesteren av Johanitter-ordenen, Jean Parisot de la Vallette. Den engelske statsministeren, Disraeli, beskrev Valletta som «en by av palasser, bygget av gentlemen for gentlemen».

Vi tar oss rundt til fots og opplever byens arkitektoniske perler. Johanneskatedralen var

Johanitterordenens hovedsete. Ridderne konkurrerte om å utsmykke kirken mest overdådig. Her finner vi det som mange regner som maleren Caravaggios mesterverk: Halshuggingen av Johannes Døperen. Tid i Valletta til å gå på egen oppdagelsesferd. Se hallen i Stormesterens palass med ridderrustninger og den imponerende Gobelinsalen – eller bli med på omvisning i Casa Rocca Piccola, hvor du får et inntrykk av hvordan de adelige bodde på 1500-tallet. Huset er fortsatt bebodd av den samme adelsfamilien, som stolt viser det frem. Underveis spiser vi lunsj på en hyggelig lokal restaurant i Valetta.

Etter lunsj gjør vi et dypdykk i Maltas historie og besøker «De tre byene»; Vittoriosa, Cospicua og Senglea. Vi kjører forbi Cospicua på vei til festningsbyen Vittoriosa, hvor vi beundrer de pittoreske bygningene og hyggelige små smugene. Vittoriosa, også kjent som Birgu, har vært hovedstad på Malta. I dag bor det bare ca. 3 000 mennesker her, men fordums storhet er synlig. Fra den gamle havnen tar vi en liten båttur gjennom de kjente havnesmugene. Senglea er den østligste byen på sydsiden av det som kalles «The Great Harbour», og her får vi oppleve det vakre utkikkstårnet som ligger midt i havnen.

Dag 6 Fridag (F)

Fridag til å nyte vårt flotte hotell eller utforske øya på egenhånd.

Dag 7 Fridag/ Ekstra halvdags utflukt til Mdina (F, M)

Halvdagsutflukt kr 315,- pr. person. Min 15.deltagere.Utflukten må bestilles ved reservasjon av reisen og betales med restbeløp.

Etter frokost tar vi turen til den gamle hovedstaden Mdina. Byen har strenge arabiskbygde murer, mens det indre er beriket av luksuriøse palasser fra maltesiske adelsfamilier. Biler er kun unntaksvis tillatt. Mdina kalles derfor for «den stille byen» og er en av de mest intakte middelalderbyer i verden, med sine trange gater og høye murer.  Her besøker vi katedralen og den imponerende festningen hvor vi nyter panoramautsikt over det meste av øya. Senere fortsetter vi til Dingli Cliffs og avslutter ved den botaniske hagen San Anton.

På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

Dag 8 Hjemreise (F)

Etter frokost benytter vi tiden fram til vi skal reise til flyplassen, til å kose oss i de flotte omgivelsene og anlegget på hotellet.  Vi har noen rom til disposisjon for å lagre bagasje samt å bruke til å skifte før avreise. Retur til Norge på kvelden.

F= Frokost     L= Lunsj      M=Middag

Flytider med Norwegian:

Oslo – Malta    Lørdag 19. oktober  16:10-20:00

Malta – Oslo    Lørdag 26. oktober 20:45-00:40 (søndag morgen)

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Malta med skatter og avgifter
 • Buss transfer Fredrikstad-Gardermoen med retur
 • 7 netter med frokost på Dolmen Resort Hotel & Spa ****
 • 4 middager på hotellet inkl 1 glass vin eller øl til maten
 • Utflukt til Valetta med lunsj
 • All transport, innganger og utflukter som nevnt i programmet
 • Norsk reiseleder
 • Engelsktalende lokalguide

Prisen inkluderer ikke:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips, øvrige måltider og drikke
 • Ekstra utflukt til Gozo m/lunsj (kr. 840,- pr. pers. v/min 15 deltakere)
 • Ekstra utflukt til sør med besøk på søndagsmarkedet (kr.245 pr. person v/min.15 deltagere)
 • Ekstra halvdagsutflukt til Mdina (kr.315 pr. person v/&min.15 deltagere)
 • Øko-skatt som betales direkte til hotellet, EUR 3,50 per person.
 • Tilslutning fra andre byer

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email