24. – 29. mai 2018
Opplev Lofoten og Vesterålen
og Hurtigruten.

https://www.hurtigruten.com/inspiration/landmarks/trollfjorden-and-raftsundet/

Tid: Torsdag 24. – tirsdag 29. mai 2018
Buss fra Biblioteket kl. 1000 med kurs for Gardermoen.
Pris: kr 12.750,-. Tillegg for enkeltrom på hotellene i Harstad og Svolvær samt eget soverom i rorbu kr 1.750
Reiseleder:  Wiggo Andersen fra Temareiser Fredrikstad og Sture Solvang
Turen er fulltegnet: Arr. nr. 14

Pris per person kr 12.750.- som inkluderer:
–        Bussreise Fredrikstad-Gardermoen tur og retur.
–        Flyreise Oslo-Evenes og Bodø-Oslo med Norwegian
–        All transport med buss under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet.
–        Overnatting i Harstad, Svolvær og på Reine i følge dagsprogrammet.
–        5 frokoster, 2 lunsjer og 5 middager inkludert.
–        Inngangsbilletter til diverse museer som beskrevet i følge dagsprogrammet.
–        Tillegg for enkeltrom på hotellene i Harstad og Svolvær samt eget soverom i rorbu på Reine kr 1.750.-

Bli med på vårens vakreste eventyr og verdens vakreste sjøreise!

Opplev Lofoten og Vesterålen og Hurtigruten.
24. -29. mai 2018

En reise med Hurtigruten i mai kan være en seilas gjennom flere årstider. Langt nord står de vinterhvite fjellene til knes i havet og i Vesterålen og Lofoten nærmer det seg vår og sommer. Og ikke minst har Midnattssolen kommet tilbake. Opplev noen av våre vakreste fjorder og sjarmerende havner under midnattssolen. Vår og tidlig sommer er den aller mest populære tiden av året for reiser langs norskekysten. De lange, lyse dagene synes å gi energi, både til naturen og menneskene som reiser gjennom den.

Fredrikstad Pensjonistakademi inviterer herved til en reise gjennom nord-norsk natur og lynne. Vi starter vår tur med å fly til Evenes og Harstad og avslutter med noen dager i Lofoten, før vi flyr hjem fra Bodø.
Reiseledere vil være Sture Solvang som selv er født og oppvokst i Kabelvåg i Lofoten og Wiggo Andersen fra Temareiser Fredrikstad som bor deler av året på Reine i Lofoten.

Dag 1 – torsdag 24. mai 2018
Avreise med buss fra Fredrikstad kl. 1000 med kurs for Gardermoen. Avreise med Norwegian kl. 1320 direkte til Evenes flyplass utenfor Harstad hvor vi ankommer kl. 1500. Felles transport til hotellet midt i sentrum av Harstad. Før vi ankommer vårt hotell gjør vi en tur innom historien og besøker Trondenes kirke, kanskje Norges fremste kulturarv fra sen middelalder. Under vårt opphold i Harstad skal vi bo på Thon Hotel Harstad hvor vi også spiser kveldens middag.

Dag 2 – fredag 25. mai 2018
Etter en tidlig frokost begir vi oss til Hurtigruta som nå har klappet til kai i Harstad. Avgang med MS Nordlys kl. 0830. På vei ut fra Harstad ser vi igjen Trondenes kirke på avstand før vi setter kursen for Risøyrenna, en 7 meters dyp kanal laget spesielt for Hurtigruten i 1920-årene, for å sørge for en innaskjærs led mellom Harstad og Sortland.

Risøyhamn er en liten havn med bare 200 innbyggere. Vi gjør et kort stopp for å sette av passasjerer og losse matvarer og post. Vi fortsetter sørover til Sortland og videre til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for over 120 år siden. Gå gjerne i land og besøk Hurtigruten-museet! Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i en fjellvegg. Men slapp av, vi skal bare inn gjennom den trange åpningen som fører oss til Raftsundet. Denne 20 km lange passasjen mellom Lofoten og Vesterålen har 1000 meter høye fjellsider som stuper rett ned i havet.
Øygruppen Lofoten og Vesterålen har noe det mest fantastiske landskapet du vil oppleve på reisen langs kysten. Lofoten er berømt for sin ville natur, med bratte fjellsider og små, vakre fiskevær.
Endelig er vi fremme ved den spektakulære Trollfjorden, som bare er 2 km lang og 100 meter bred, omgitt av majestetiske fjell. Dersom været og tiden tillater det, tar kapteinen en svipptur inn i fjorden. De bratte fjellsidene nærmest skraper inntil skipssiden i det dramatiske landskapet, og det går gjetord om at det finnes troll her … Det at skipet klarer å snu inne i denne trange fjorden er en opplevelse i seg selv! Trollfjorden er også havørnens rike.
Neste stopp blir Svolvær hvor vi går av og tilbringer de to neste nettene på Scandic Hotel Svolvær. Vi ankommer Svolvær kl. 1830. Middag på hotellet.

Dag 3 – Lørdag 26. mai 2018
Frokost. Den pittoreske havnen i Svolvær har utsikt over Vestfjorden. Nå skal vi gjøre oss mer kjent med «hovedstaden i Lofoten» hvor eldgamle sjøtradisjoner fortsatt er bevart. De omkringliggende øyene, stupbratte fjell, vakre strender og lune viker gjør det mulig å delta i en rekke spennende aktiviteter. Det finnes butikker, gallerier, kafeer og restauranter over hele byen.

Vi begynner dagen med å besøke Galleri Gunnar Berg på Svinøya hvor de huser en imponerende samling av kunstnerens verk. Juvelen i samlingen er Trollfjordslaget. Så gjør vi en rusletur gjennom byen og for de som har lyst finnes det både museer og flere gallerier å besøke. Deler av dagen til egen fri disposisjon. For de som ønsker det, legger reiselederne opp til felles lunsj. Vi møtes igjen på hotellet om kvelden for felles middag.

Verdens største fangst av torsk er gjort i Lofotens fiskebanker mellom januar og april hvert år. Dette var årsaken til utviklingen av denne lille kystbyen.
Det mest kjente symbolet på Svolvær er Svolværgeita, er et yndet sted for fjellklatrere om sommeren. Klatrere fra hele verden kommer hit for å hoppe mellom fjelltoppens to horn. Et av høydepunktene i løpet av vinteren er VM i Skreifiske som er et årlig arrangement.

Dag 4 – Søndag 27. mai 2018
Etter en god frokost begynner vi vår reise gjennom Lofoten og stopper først i Kabelvåg hvor vi besøker galleriet til kunstneren Kåre Espolin Johnson. Galleri Espolin har den største billedsamlingen av den folkekjære kunstneren som er kjent for sin gjengivelse av havet, Lofoten og fiskernes harde kår.

I gangavstand fra galleriet ligger Lofotakvariet hvor vi skal lære mer om lofottorsken eller skreien, den østatlantiske torsken som hver vinter vandrer fra Barentshavet til Lofoten for å gyte, og da utgjør basis for lofotfisket. Av skreien produserer vi tørrfisk og saltfisk, og den har gjennom århundrer vært en av de viktigste matfiskene i Europa.

Ferden går videre til Henningsvær hvor Galleri Lofoten viser oss den største samlingen av nordnorske malerier fra forrige århundre. Under oppholdet i Henningsvær nyter vi stedets berømte fiskesuppe med tilbehør før vi fortsetter til vikingmuseet på Borg og stifter nærmere bekjentskap med Tore Hund og Lofotens viktige plass i historien.

Etter en lang dag på ferd gjennom Lofoten ender vi opp på Reine hvor vi skal bo de neste to dagene.
Reine er kåret til et av Norges vakreste steder og det skjønner vi godt, når vi ankommer stedet. Vi skal under oppholdet bo på Rostad Rorbuer på Olenilsøy like ved Reine. Rorbuene har alle fasiliteter. Det å bo i en rorbu er ikke det samme som å bo på et hotellrom og må bare oppleves.
Det venter oss en god fiskemiddag om kvelden på naboøya Sakrisøy.

Dag 5 – Mandag 28. mai 2018
God mandag morgen. Etter frokost i rorbuene blir vi hentet av MS Reinefjord og vi er på vei inn til noen av de vakre fjordene som danner en fantastisk ramme rundt Reine. Vi skal besøke Oddvar som ble rikskjendis etter TV-programmet «Der ingen kunne tru at nokon kunne bu!! Vi går også i land på det forlatte fiskeværet Vinstad. Vi vender tilbake våre rorbuer og nyter en god og original lunsj hos Anita på Sakrisøy. Kvelden avsluttes med en felles middag hvor igjen fisk står på menyen. Kanskje en hvalgryte? Hvem vet!

Dag 6 – Tirsdag 29. mai 2018
Hjemreisedag. Etter en god frokost på rorbuene pakker vi våre saker og avslutter oppholdet i Lofoten med å besøke fiskeværet Å, helt ytterst i havgapet mot sør. Her skal vi blant annet besøke Norsk Fiskeværsmuseum og Tørrfiskmuseet på Å. Avreise med ferge fra Moskenes kl. 1430 over Vestfjorden til Bodø. Avreise fra Bodø med Norwegian kl. 1945 direkte til Oslo med ankomst kl. 2115. Her står vår buss og venter og vi regner med å være tilbake i Fredrikstad rundt kl. 2300.

 

Pris per person kr 12.750.- som inkluderer:
–        Bussreise Fredrikstad-Gardermoen tur og retur.
–        Flyreise Oslo-Evenes og Bodø-Oslo med Norwegian
–        All transport med buss under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet.
–        Overnatting i Harstad, Svolvær og på Reine i følge dagsprogrammet.
–        5 frokoster, 2 lunsjer og 5 middager inkludert.
–        Inngangsbilletter til diverse museer som beskrevet i følge dagsprogrammet.
–        Tillegg for enkeltrom på hotellene i Harstad og Svolvær samt eget soverom i rorbu på Reine kr 1.750.-

–        Reiseledere vil være Sture Solvang og Wiggo Andersen

Print Friendly, PDF & Email