Tirsdag 5. juni 2018
Kosterøyene

Dato: Tirsdag 5. juni 2018
Pris: kr 1.100,-
Avgang: Biblioteket kl. 09.00
Reiseleder: Astri Mørch Glenjen. E-post: j-glenje@online.no – Mobil: 481 55 231
Maks antall deltakere: 45
Ved påmelding: Arr. nr.: 12

Turen starter fra Biblioteket i Fredrikstad med kurs for Strømstad. Der går vi ombord i vår chartrete båt som tar oss med en trivelig båttur. Det blir guiding på turen ut til «sommerparadiset» Kosterøyene. Vi blir servert baguette og kaffe på overfarten.

Nordkoster er ca 4 kvadratkilometer med 100 fastboende, Sydkoster er på 8 kvadratkilometer med 227 fastboende. Strömstad og Kosterøyene ble utropt til Sveriges turistkommune 2007. I noen korte sommeruker får de 327 fastboende besøk av 8000 gjester daglig, de fleste dagsturister men også båtfolk fender ved fender i gjestehavnene og trofaste sommerhuseiere og leiere

Etter anløp i flere havner går vi i land ved Langgjerdet. Her venter «Kostertoget» (traktortog) for å ta oss med på rundtur på den idylliske øya.Vi besøker hembygdsmuseet og stopp blir det også ved kirken. Etter å ha besett oss, besøker vi Naturumet før det serveres en deilig lunsj på Eknäs Skärgårdshotell inkl. 1 drikke (min.vann – øl el. 1 gl.vin) til maten. Eknäs ligger vakkert til med utsikt mot havnen og sjøen.

Vi får litt tid til å se oss rundt på egen hånd før båten var tar oss med fra brygga ved Eknäs tilbake til Strømstad igjen. Her blir det handlemuligheter hvis ønskelig, før vi kjører hjemover igjen via Svinesund.

”Kom, i kostervals,
slå din runda arm om min hals,
Ja´ dej föra får,
hiohej,
va´ dä´ veftar å´ går,
lek å´ smek blir i skrever
å´ snår
Ja´ ä´ din och du ä´ min,
allrakärestan min!”

Turen arrangeres i samarbeid med Chartertur, Moss.

Print Friendly, PDF & Email