11. – 15. mai 2022
Irland – Den grønne gjestfrie øya!

Irland – Den grønne gjestfrie øya!

Bli med FPA på en historisk reise i vesterled.

Periode: 11. – 15. mai 2022
Buss: Fra Biblioteket kl. 06.00
Pris: kr 14 250,- Tillegg for enkeltrom: kr 3 950,-
Turledere:: Sture Solvang og Wiggo Andersen
Påmelding til turen skjer til: Sture Solvang på sture.solvang@me.com eller SMS: 91 13 98 78. Faktura sendes fra Reiseakademiet.

Det er vanskelig å ikke falle for Irland. Grønne enger med hvite flekker av gressende sauer, små landsbyhus med fargestrålende dører og livlige puber med musikk og svart skummende Guinness-øl.

Alt dette finner vi i Irland sammen med spektakulære naturopplevelser, fascinerende kultur og øde myrer kombinert med spennende historie med storslåtte borger, kjempemessige steingravsteder og gamle kirker med keltiske høykors.

Vi begynner vår rundreise i Irland på vestkysten og universitetsbyen Galway før vi fortsetter kysten rundt og opplever den dramatiske Atlanterhavskysten der klippene går bratt ned i havet ved Cliffs of Mohor. De siste dagene bor vi i hovedstaden Dublin og opplever alt hva denne byen har å vise oss. Gled dere.

Vi skal naturligvis besøke Trinity College, et av verdens eldste universiteter, se bokskatten «Book of Kells» og vandre gjennom Trinitys vakre bibliotek. Vi skal se Postkontoret, der uavhengighet fra England ble erklært under «Påskeopprøret» i 1916, se St. Patricks Cathedral, Dublin Castle og naturligvis studere byens rikholdige samling av gjenstander og rekonstruksjoner fra den opprinnelige vikingbyen, samlet på Nasjonalmuseet. Og man kan ikke reise til Irland uten å dra innom et whiskydestilleri, der vi får et innblikk i hvordan destilleringen foregår.

Velkommen til en ny historisk reise i vesterled hvor vi skal få vite mer om Irlands spennende historie. Turleder fra FPA vil være Sture Solvang fra FPA og Wiggo Andersen fra Reiseakademiet. 

Dagsprogram

Dag 1 – Onsdag 11. mai 2022

Avreise fra Fredrikstad Bibliotek kl. 0600 med buss til Gardermoen. Avreise med SAS kl. 0935 direkte til Dublin med ankomst kl. 1055 lokal tid. Her blir vi møtt av vår lokale skandinavisktalende lokalguide som skal være med oss de fleste dagene under oppholdet. Vi setter kursen vestover mot universitetsbyen Galway.

Vi gjør en stopp underveis for lunsj. Vi ankommer Galway på ettermiddagen og sjekker inn på vårt hotell. Vi rekker en liten byvandring før vi samles for felles velkomstmiddag. Lunsj og middag inkludert.

Dag 2 – Torsdag 12. mai 2022

Etter en god irsk frokost fortsetter vi vår rundreise langs Atlanterhavskysten og til de fantastiske klippene Cliffs of Mohor.

Cliffs of Moher eller Moher-klippene ligger i prestegjeldet Liscannor nær Doolin i Clare i Irland. Klippene reiser seg 120 m, og høyere, over sjøen ut mot Atlanterhavet på Irlands vestkyst. På en strekning på 8 km øker høyden på klippene til 214 m ved et gammelt tårn, «O’Briens Tower». Etter lunsj på egenhånd på senteret ved Cliffs of Moher, så kjører vi gjennom et utrolig vakkert landskap mot hovedstaden Dublin. Her skal vi bo på Camden Court Hotel. Frokost og middag inkludert.

Dag 3 – Fredag 13. mai 2022

Etter en god frokost møter vi igjen vår lokalguide og gjør oss bedre kjent i byen med buss og til fots. Vi skal naturligvis besøke Trinity College, et av verdens eldste universiteter, se bokskatten «Book of Kells» og vandre gjennom Trinitys vakre bibliotek.

Vi skal se Postkontoret, der uavhengighet fra England ble erklært under «Påskeopprøret» i 1916, se St. Patricks Cathedral, Dublin Castle og naturligvis studere byens rikholdige samling av gjenstander og rekonstruksjoner fra den opprinnelige vikingbyen, samlet på Nasjonalmuseet.

Felles lunsj på en av byen puber. Vi får også litt tid på egenhånd. Ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon, men våre reiseledere legger opp til en fellesmiddag for de som ønsker det.  Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4 – Lørdag 14. mai 2022

Frokost. Vi skal i dag utforske områdene nord for Dublin og begynner vår ferd på Malahide Castle og deres enorme hageanlegg. Slottet har også for mange hundre år siden vært et fort og vi kan tydelig se en miks av arkitektoniske stiler. Ferden går videre til fiskelandsbyen Howth med en spennende historie tilbake til vikingtiden. I dag blir det Fish & Chips til lunsj. Tilbake til Dublin i god tid før kveldens store høydepunkt.   

Vi kan ikke være i Dublin og Irland uten å oppleve musikken og dansen, og i kveld er det dags for den opplevelsen. Vi skal på Riverdance og lytte til irsk folkemusikk. Velkommen til en irsk Folklore-aften hvor vi også nyter vår avskjedsmiddag.  Her blir det høy stemning.  Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 5 – Søndag 15. mai 2022

Ingen vei tilbake. Etter en god frokost er vi på vei til flyplassen for å fly hjem til Norge. Avreise fra Dublin med SAS kl. 1205 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 1520. Der venter Juel Johansen Bilruter og frakter oss trygt tilbake til Fredrikstad Bibliotek med ankomst ca. 1800. Frokost inkludert.

Pris per person kr 14 250 som inkluderer:

  • Buss Fredrikstad-Gardermoen tur og retur med Juel Johansen Bilruter.
  • Flybilletter Oslo-Dublin tur og retur med SAS på turistklasse.
  • Overnatting i delt dobbeltrom.
  • All transport og utflukter som beskrevet i dagsprogrammet.
  • 4 frokost, 3 lunsjer og 3 middager inkludert.
  • Skandinavisktalende guide på alle utflukter under oppholdet.
  • Tillegg for enkeltrom kr 3 950

Vi har kun 25 plasser til disposisjon på denne turen. Så vær rask!  

Påmelding til turen skjer til: Sture Solvang på sture.solvang@me.com eller SMS: 91 13 98 78. Faktura sendes fra Reiseakademiet.

Print Friendly, PDF & Email