Torsdag 5. mai 2022
Dagstur til Kistefos, Norderhov

Tid: Torsdag 5. mai 2022
Sted: Dagstur til Kistefos – Norderhov
Pris: kr 1 590,.
Bussavgang:Fra Østfoldhallen Syd v/Elias kl. 07.45 Fra Biblioteket kl. 08.00 til frokost på Quality Hotel Entry, Kolbotn
Arr.ansvarlig: Eva M. Eriksen.e-post: evaeriks@online.no
Påmelding til arr.ansvarlig – påmeldingsfrist 5. april 2022 – «først til mølla.prinsippet gjelder».
Turen blir fakturert fra Oliver Travel ca. én måned før avreise, faktura sendes til din e-postadresse.

5. mai 2022 – 1 dag – Spennende dagstur til RingerikeBli med Fredrikstad Pensjonistakademi på en spennende dagstur til Ringerike!

Vi benytter moderne turbuss fra Juel Johansens Bilruter og ferden går på gode veier til frokost på Quality Hotel Entry, Kolbotn. 
Turen fortsetter til Jevnaker. I historiske naturskjønne omgivelser ligger Kistefos – Museet hvor du blant annet kan oppleve kunstutstillinger i verdensklasse, en unik skulpturpark og ikke minst «The Twist» – et 85 meter langt spektakulært museumsbygg som strekker seg som en bro over Randselva. Vi blir med på en omvisning. 
Vi benytter anledningen til å besøke Norderhov kirke og prestegården som ligger et steinkast fra kirken. Gården, som i en tid var den største på Ringerike, er også uløselig knyttet til slaget på Norderhov hvor prestefruen Anna Colbjørnsdatter brukte kvinnelist for å overmanne svenskene. Vi får høre den spennende historien.
Turen avsluttes med middag på velrennomerte Kleivstua hotell på toppen av Krokkleiva som ligger med  storslagen utsikt over skogkledd landskap og Steinsfjorden langt der nede. Atmos-
færen er å ta og føle på, historien lever i veggene her er tradisjon og skogsmysterier.
Mette og fulle av inntrykk etter en begivenhetsrik dag blir det godt å sette seg i bussen for å kjøre tilbake til Fredrikstad.

P

Prisen inkluderer ikke:
Drikke til maten
Forsikringer

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og endringer en ikke er herre over, samt eventuelle restriksjoner som følge av Covid-19-pandemien.

Print Friendly, PDF & Email