NYTT
Fredag 7. september 2018
André Bjerke 100 år
Teglhuset

André Bjerke 100 år – like aktuell i dag.

Teglhuset i Gamlebyen fredag 7. september kl. 1300-1500.
Pris: kr 225.- som inkluderer to snitter og kaffe på vanlig måte under disse arrangementene.
Servering fra kl. 1300-1345.
Påmelding til: Sture Solvang, E-post: sture.solvang@me.com. Mob.: 911 39 878

Skuespillerlegenden Henny Moan og Frode Barth – komponist og en av Norges ledende gitarister fremfører POESIKK på Teglhuset for Fredrikstad Pensjonistakademi
7. september.

Moan og Barth vil fremføre et André Bjerke program. Moan har bokstavelig talt båret på Bjerkes dikt i store deler av livet. Ikke minst derfor leser hun diktene med en sjelden innlevelse og forståelse. Det at Bjerke skrev mange av diktene i perioden hun var gift med Bjerke, bringer også et unikt element inn i programmet. Dessuten er flere av diktene skrevet nettopp til henne. Moan var tilstede da mange av de aktuelle diktene ble laget og vil krydre fremføringen med røverhistorier fra virkeligheten. Nærmere Bjerke kan man ikke komme!

Barth vil spille egne tonsettinger og improvisasjoner til poesien på el. gitar og elektronikk.

Moan er en an Norges beste formidlere og er kjent for å løfte frem undertekst og detaljer i tekstene hun leser. Hun har en lang og imponerende karriere siden hun startet i første kullet ved Statens Teaterskole i 1953 og debuterte i Federico García Lorca sitt Yerma fra 1934 ved Det norske teatret 1955. Samme året medvirket hun i Arne Skouens Barn av solen, den første av 23 filmer som hun har spilt i. Hun har vært ansatt ved Det Nye Teater, Fjernsynsteatret, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater og Det norske teatret i 1978. Moan tolket de fleste store kvinneroller som Jeanne d’Arc, Kameliadamen, Frøken Julie og de fleste av Ibsens store kvinneroller. Hennes siste rolle var i Ad Astra i januar 2007.

I 1988 var hun medstifter for Hamsun-Selskapet.

Ved De dødes tjern traff hun dikteren André Bjerke som hun var gift med 1959–72.

Barth er kjent som en karakteristisk gitarist. Hans musikk og spillestil har nordisk identitet. Barth har jobbet og spilt med bl.a. Palle Mikkelborg, Reggie Workman, Fathy Salama, Manu Katché, Arthur Maia, Arild Andersen og Jon Christensen.

Print Friendly, PDF & Email