Fredag 22. september 2023 Høsttur til Kistefos og Sysselgården på Brandbu
AVLYST!

Tid: Fredag 22. september 2023
Avreise: Fra Elias Pub, Østfoldhallen kl. 07.45. Biblioteket kl. 08.00
Pris: kr 1 550,-
Turleder: Eva M. Eriksen, e-post:evaeriks@online.no SMS 97 17 49 48
Påmelding til turleder.

Det blir felles frokost på Quality Hotel Entry på Kolbotn før turen fortsetter til Kistefos museum.

Kistefos byr på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser.

Årets utstilling er den første store soloutstillingen i Norge med verker av den fremtredende britiske skulptøren Sir Tony Cragg. MATERIAL IN MIND viser over 20 verker, inkludert nøkkelverk fra Christen Sveaas’ Kunststiftelse og Christen Sveaas’ Kunst-
samling.

Sir Tony Cragg er kjent for sin innovative bruk av materialer og sin evne til å forvandle det hverdagslige til det ekstraordinære. I løpet av sin karriere har Cragg skapt en imponerende mengde arbeider som spenner over et bredt spekter av stiler og materialer. Utstillingen ser nærmere på Craggs arbeid og utforsker utviklingen av kunsten hans fra hans tidlige eksperimenter med funnet materiale til hans mest sofistikerte skulpturer i dag.

Med museumsguide blir vi med på omvisning «Best of Kistefos»

Turen fortsetter til Brandbu hvor vi skal besøke slektsgården Aschim, gjerne kalt Sysselgården. Den ligger vakkert til langs Randsfjordens rike kulturlandskap. Med sitt unike preg av tradisjon og nostalgi er det ikke til å undres over at gården har blitt tildelt norsk kulturarvs Olavsrosa. På gården har de en helt spesiell samling av antikt dåpstøy og annet tilbehør til dåp. Vi får høre den spennende historien og kan la oss fasinere av håndbroderte dåpskjoler og bittesmå dåpsluer som varsomme kvinnehender laget til sine små på 1700- og 1800-tallet.

Til middag får vi servert hjemmelaget lapskaus med dessert og kaffe.

Prisen inkluderer:

Transport
Frokost
Middag
Inngang og omvisning som beskrevet i programmet

Prisen inkluderer ikke:

Drikke til maten
Forsikringer

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og endringer en ikke er herre over, som eksempelvis pandemi eller annet.

Print Friendly, PDF & Email