Lørdag 25. mars 2023
Nationaltheatret
Jordbærstedet

Sted: Nationaltheatret – Hovedscenen
Pris: kr 800,-
Bussavgang: Fra Østfoldhallen Syd v/Elias kl. 16.40 . Fra Biblioteket kl. 17.00.
Arr.ansvarlig: Nina Lill Oksmo. E-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net SMS 92 64 80 51

PÅMELDING HER

Sverre Anker Ousdal spiller hovedrollen når Ingmar Bergmans gripende klassiker tas til scenen.

Den aldrende legen Isak skal reise tilbake til sitt gamle universitet i Lund for å markere at det er femti år siden han tok doktorgraden. Etter en opprivende drøm beslutter han å kjøre bil i stedet for å fly, som planlagt. Med i bilen har han sin svigerdatter, som har flyttet fra Isaks sønn, og som anklager Isak for alltid å ha vært en følelseskald egoist. Stemmer det? Har han i så fall alltid vært det?

Bilturen blir en bevissthetsreise, hvor skillene mellom drøm og virkelighet, fortid og nåtid går i oppløsning. Noen unge haikere bringer liv og røre inn i bilen, i fargerik kontrast til den gamle mannen og den godt voksne kvinnen. Isak dagdrømmer om det som en gang var, ikke minst om ungdomskjæresten Sara, som til slutt valgte Isaks bror. Gradvis avdekker han sannheten om seg selv. 

Johannes Holmen Dahl har markert seg som en av landets mest fremragende regissører, og har blitt belønnet med blant annet Heddaprisen og Kritikerprisen. Når Jordbærstedet settes opp på Hovedscenen har han med seg et stjernelag av skuespillere – deriblant Sverre Anker Ousdal, Anne Marit Jacobsen, Laila Goody og Anne Krigsvoll. Sammen leker de med fortellingens drømmeaktige kvaliteter i et stykke som med vemod og ærlighet lodder ned til kjernen av livets forskjellige faser, fra barndom til alderdom.

Print Friendly, PDF & Email