Fredag 16. august 2024
Det brenner en ild
En musikal om Hans Nilsen Hauge


Fredag 16. august kl 20.30  Forestillingen varer til 23.00 inkl én pause 
Det er salg av av øl, vin, mineralvann, kaffe og vafler
Vår pris: kr 500,- Ordinær pris kr 575,-
Sted: Artilleriplassen, Gamlebyen
Ansvarlig: Kari Agerup – kariagerup7@gmail.com Telefon 97 68 21 80

Vi får med oss en 1/2-times eksklusiv vandring i HNH’s fotspor i forkant av forestillingen, fra 19 – 19.30!

Oppmøtested: Den røde telefonkiosken ved lekeplassen.

Påmeldingsfrist 1.juli!

Påmelding HER

Framføring av musikalen er en del av 200-års markeringen for Hauges bortgang i 1824. I tillegg til ulike arrangementer lokalt og nasjonalt, vil musikalen være en del av Hans Nielsen Hauge-festivalen i Gamlebyen i august. I tillegg til musikalens forestillinger vil det blir arrangert temakvelder og foredrag med ulike foredragsholdere.

Spillested Gamlebyen

Artilleriplassen

Forestillingen fremføres utendørs i historiske omgivelser på Artilleriplassen i Gamlebyen i Fredrikstad. Publikum blir
sittende i store tribuner og det er plassbilletter. Tribunene er de samme som bl.a. har vært brukt på Allsang på Grensen.

14. – 24. august fremføres Hans Nielsen Haugemusikalen «Det brenner en ild» på Artilleriplassen i Gamlebyen, Fredrikstad. Hans Marius Hoff Mittet i tittelrollen med stort ensemble og orkester. Sanne Kvitnes har rollen som Følgesvennen – Hauges indre motstander. Alexander Hermansen gestalter presten. Det spilles seks kvelder. Forestillingen omhandler Hans Nielsen Hauges liv fra han skriver sin første bok i 1796 til han dør i 1824. Forestillingen er skrevet av Hans-P. Thøgersen (manus) og Svein Gundersen (musikk). Regi er ved Ole-Hermann Gudim Lundberg. Forestillingen har tidligere blitt satt opp i 2017. Dette er en utviklet versjon av forestillingen.

I rollen som Hans Nielsen Hauge finner vi Hans Marius Hoff Mittet som er kjent for det norske folk gjennom deltakelse i en rekke musikkteaterforestillinger landet over. Etter hans utdannelse ved Bårdar Akademiet har han bl.a. vært å se som Monsieur Firmin i The Phantom of the Opera, Javert i Les Misérables på Folketeateret, Erlend i Kristin Lavransdatter på Den Nationale Scene, Che i Evita på Kilden og Berger i HAIR på Det Norske Teatret.De siste sesongene har han spilt for et meget stort publikum både i Oslo og landet over i suksess-musikalen Så som i himmelen. Siste produksjon i år var som «The Duke» i Moulin Rouge på Chateau Neuf.

Print Friendly, PDF & Email