Torsdag 14. mars 2024
Nationaltheatret
Karusell- den farlige leken

Tid: Torsdag 14. mars 2024
Sted: Nationaltheatret – Hovedscenen
Pris: kr 850,-
Bussavgang: Fra Østfoldhallen Syd v/Elias kl. 16.40 . Fra Biblioteket kl. 17.00.
Arr.ansvarlig: Nina Lill Oksmo. E-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net SMS 92 64 80 51

Påmelding her

Gi deg selv en vitamininnsprøytning og bli med inn i et knallrosa, lekent og musikalsk univers, når dette legendariske lystspillet på ny inntar Nationaltheatret!

Hvis du kunne endre partneren din til det bedre, ville du gjort det? Det er et av mange spørsmål som dukker opp i lystige og lekne Karusell, en komedie som har hatt lang historikk i å more publikum på Nationaltheatret – først i 1940 og sist i 2000. Skuespillere som Aase Bye, Per Aabel og Wenche Foss har tidligere boltret seg i dette stykket, som blant annet inneholder den legendariske replikken «Piller og piller, fru Blom!».
Se video av Kim Haugen i arkivet her.

Sist Kim Haugen hadde med lystspillet å gjøre, var det i rollen som doktor Fredrik Holm. Nå, 23 år senere, er det han som har regien, i et stykke som stiller spørsmål ved vedtatte kjønnsroller, kvinnens plass og etablerte relasjoner. Men først og fremst er Karusell en fargeeksplosjon av en komedie, fylt med musikk og sang, fremført av et knallsterkt skuespillerlag og band. Dette blir en teaterlykkepille som garantert vil få publikum i godt humør – ikke ulikt Helene, som er sentral i stykkets handling.

Helene er nemlig gift med arkitekten Jean, og ekteskapet er trygt og harmonisk. Men mens Jean vil på fest etter jobb, vil Helene tilbringe tid i tosomhet. Denne gnisningen truer med å velte samlivet, inntil Jean får en idé. Nedenunder holder nemlig Doktor Holm til, som eksperimenterer med å gi høner kvinnelige kjønnshormoner. Behandlingen får hønene til å blomstre – og tenk om det samme kunne skjedd med Helene?

Det er duket for et festlig komplott, hvor både hormoner, høns og forviklinger løper løpsk, alt rammet inn i et deilig 50-tallsunivers og knallrosa scenerom. Bli med på karusellen du også, og ta gjerne med en date – om du tør!

Print Friendly, PDF & Email