7. – 14. juni 2022
Vakre Sicilia

Periode: 7. – 14. juni 2022
Buss: Fra Biblioteket kl. 11.30
Pris: kr 18 500,- Tillegg for enkeltrom kr 2 750,-
Turleder: Berit-Julie Pedersen
E-post: berit-julie@bjped.no Mobiltlf. 414 64 164
Påmelding til turleder.

Reisen vil bli fakturert fra Aller Travel til din e-postadresse ca. en måned før avreise.

VAKRE SICILIA

En reise til Sicilia byr på det beste av Italia – en herlig blanding av oldtid, vulkaner, sjarmerende landsbyer, myke strender, dramatiske landskap og en matkultur som slår det meste.

På denne reisen bor vi godt ved stranden i den trivelige småbyen Giardini Naxos, på østsiden av øya. Her kombinerer vi siciliansk hverdagsliv og late dager i solen med spennende utflukter og hyggelige måltider. Vi ønsker et behagelig tempo og fokuserer derfor på østkystens høydepunkter.

En av Giardini Naxos fordeler er nærheten til Taormina, Sicilias mest kjente turistmål. Den fantastiske beliggenheten på en klippe høyt over Naxosbukta gjør Taormina helt unik, og her skal vi rusle i de sjarmerende brosteinsgatene, besøke det antikk-greske amfiteateret og nyte en iskrem eller god lunsj.

I Agrigento og Siracusa møter vi antikkens Hellas og i Piazza Armerina tar de fortryllende mosaikkene oss med tilbake til Romerriket. Vi nyter en åpen busstur langs kysten og vi ferdes fra vakre kyster med krystallklart vann til Etnas svarte lava. Europas høyeste aktive vulkan våker over oss mens vi er her, og er en fantastisk opplevelse.

Gled deg til:

 • Herlig strandliv og siciliansk hverdagsliv                    • Vulkanen Etna
 • Arkeologiske høydepunkt og spennende historie          • Matkultur i særklasse

Dag 1  Ankomst (M)

Avreise fra Fredrikstad til Gardermoen. Avreise med Norwegian og ankommer Catania flyplass på

ettermiddagen. Her venter vår buss som tar oss til hotellet i Giardini Naxos (ca. 30 min). På veien forteller reiseleder om dagene som venter oss. Middag på hotellet ved ankomst.

Dag 2 Taormina (F, M)

Vår første utflukt blir til magisk Taormina, hvor vi utforsker byen til fots. Taormina er en av Sicilia mest populære feriebyer, ikke minst takket være sin fantastiske beliggenhet og flotte utsikt. Vi rusler i de sjarmerende brosteinsgatene og besøker blant annet det antikk-greske amfiteateret. Det blir tid til å nyte en iskrem eller god lunsj før vi reiser tilbake til hotellet. Dagen avsluttes med felles middag på en lokal fiskerestaurant (15 min. gange fra hotellet).

Dag 3 Fridag. Ekstra utflukt: Agrigento & Piazza Armerina (F)

I dag kan du slappe av og ta en fridag, eller bli med på en heldags utflukt til sørkysten. Vi besøker den arkeologiske parken «Tempeldalen» i Agrigento og Piazza Armerina, kjent for villaen “Villa Romana del Casale”. Villaen tilhørte en romersk millionær og er kjent for sine fantastiske mosaikker. Begge steder står på listen over UNESCOs verdensarv. To sivilisasjoner, den greske og den romerske, i en utflukt. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant underveis. (kr 950,- inkl. lunsj, min 15 pers.)

Dag 4 Etna & vinsmaking (F, L, M)

I dag skal vi oppleve den evig rykende vulkanen Etna, på ca. 1923 m. Vulkanen stiger hele 3350 meter over havet og om du ønsker kan du betale ekstra på plass for å ta taubane og jeep helt til toppen. Vi kjører gjennom naturskjønne områder og selvfølgelig også områder med størknet lava. Etna er fortsatt en aktiv vulkan, og det siste utbruddet var i juni 2014. På vei hjem stopper vi for vinsmaking og lunsj på en flott vingård i Santa Venerina. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 5 Fridag (F, M)

Fridag til å nyte og slappe av eller utforske på egen hånd. På kvelden møtes vi for en liten gåtur og felles pizza-middag

Dag 6 Catania, Sirakusa & Ortigia (F, L)

Vårt første stopp blir Catania, hvor vi besøker det lokale mat-markedet og rusler inn til sentrum for en kaffe. Vi fortsetter til Siracusa, en av de viktigste byene i den greske perioden. Her spiser vi lunsj og får en guidet omvisning i det arkeologiske området. Videre til halvøya Ortigia hvor vi besøker ruinene av katedralen og Arethusas fontene. Denne lille byen i sør-øst ble grunnlagt igjen på 1700-tallet.

Dag 7 Åpen buss langs Taorminas kyst (F, L, M)

Åpen busstur langs havet til Capotaormina og halvøya Isolabell og langs promenaden i Letojanni. Vi fortsetter opp til den lille pittoreske landsbyen Castelmola hvor vi får servert en lett lunsj. Litt tid på egen hånd før vi returnerer til hotellet. På kvelden møtes vi for en hyggelig avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 8 Hjemreise (F, L)

Formiddagen er fri til å slappe av før vi møtes for lunsj på en lokal restaurant rett ved hotellet. Avreise til flyplassen på ettermiddagen og hjemreise til Norge på kvelden med transport til Fredrikstad.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

SLIK BOR VI

Hotel Sant Alphio Garden ****

Via Via Recanati 98035 Ggiardini Naxos

0039 0942 51383

Godt hotell som ligger i hjertet av Giardini Naxos, i nærheten av noen av de mest fasinerende reisemålene på øya. Du må spasere noen skritt ned til stranden og Det Joniske hav, hvor du har en flott utsikt.

Hotellet har egen SPA avdeling med treningsrom, utvendig og innvendig basseng, sauna og tilbud om forskjellige massasjer og behandlinger. Det er 4 etasjer med 156 rom, 3 heiser og 2 restauranter.

REISELEDER

Karl-Gunnar Fjellestad er reiseleder på denne turen. Han er utdannet innen statsvitenskap og kulturstudier, og har arbeidet som reiseleder siden 2000. Han er lommekjent på Sicilia og har en enorm erfaring og mye kunnskap som han gjerne deler med sine gjester.

REISEINFORMASJON OG PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom               kr 18.500,- (min 25 betalende deltagere) Tillegg for enkeltrom           kr 2.750,-

Avreiser                                              7.juni 2022

Flyreisen Oslo – Catania tur/retur.

Norwegian:     Avreise Oslo Lufthavn 7.juni kl.15.45 med ankomst Catania kl.19.20. Avreise Catania 14.juni kl.20:05 med ankomst Oslo Lufthavn kl.23:45

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Catania med alle skatter og avgifter
 • Busstransport Fredrikstad – Oslo Lufthavn med retur
 • 7 netter med frokost på Hotel Sant`Alphio **** Giardini Naxos
 • 3 middager på hotellet og 2 på lokale restauranter
 • 4 lunsjer
 • All transport, utflukter og innganger som spesifisert i programmet
 • Norsk reiseleder under oppholdet

Prisen inkluderer ikke:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Tips

Print Friendly, PDF & Email