24. – 31. oktober 2023
Vidunderlige, sanselige Marokko

Marrakech – Imlil – Agafay – Essaouira

Tid: 24. – 31. oktober 2023
Buss: Fra Biblioteket kl. 03.00
Pris: kr 22 900,-
Tillegg for enkeltrom kr 4 450,- Turleder: Berit-Julie Pedersen
E-post: berit-julie@bjped.no Mobiltlf. 414 64 164
PÅMELDING til turleder.

Bli med på en unik opplevelse til Marokko. Les programmet og klikk deg inn på lenkene, så ser du hvordan vi skal bo.

2

24.10. Marrakech

Kl 0300 Avreise med buss fra Biblioteket til Gardermoen.

Kl 0630 avreise fra Oslo Gardermoen med Lufthansa til Frankfurt med ankomst kl 0845. Videre til Marrakech med samme flyselskap kl 1240, ankomst kl 1520. Transport til vårt hotell Kenzi Rose Garden 4* for innsjekking. En liten rusletur i området før vi spiser middag vårt bosted.

Se hotell: https://www.kenzi-hotels.com/kenzi-rose-garden/

25.10. Marrakech

Frokost, Vi tilbringer dagen med å utforske noen av byens viktigste historiske steder. Turen starter kl.

09.30 og vi skal bl a besøke Dar El Bacha Museum. Dette palasset var en gang hjemmet til Pacha Thami El Glaoui, også kjent som Atlasets Herre, som hersket over Marrakech fra 1912 til 1956. Palasset er nylig åpnet for publikum, og vi ser de fargerike keramikkflisene, malte takene og utskjæringere i sedertre. Vi går heller ikke glipp av det imponerende hamamet, og appelsintrærne som står i blomst på denne tiden.

Vi fortsetter gjennom medinaen hvor vi inntar lunsj. Vi fortsetter byturen til Koutoubia minaret og moskeen fra utsiden, medina og souker. Vi ender opp på det berømte Jamaa el Fna-torget, et must for alle Marokko-elskere!

Selvsagt besøker vi også Jardin Majorelle – den Blå hagen, tidligere residens for Yves Saint Laurent. Tilbring resten av ettermiddagen ved å oppdage labyrintene av de omkringliggende soukene. Et mylder av handel, farger, lukter og lyder. Felles middag om kvelden.

26.10. Marrakech-Essaouira

Frokost. Vi forlater hotellet og setter kursen mot Essaouira via det vestre platået rikt på oliven- og aprikostrær og meloner. Vi stopper hos den første og eneste marokanse vingård, kjent for sin burgunder, og med biologoisk drift. Her blir det vinsmaking og lunsj. De produserer også olivenolje. Innsjekk på vårt hotell for de to neste nettene Atlas Essaouira 4*. Middag, men først etter en vakker solnedgang…

27.10. Essaouira

Frokost. Kl 09.00 drar vi ut med vår lokale guide for å utforske denne byen (tidligere «Mogador»), og en UNESCO World Heritage. Vi spaserer gatelangs blant nydelige hvite og blå hus, kunsthåndverkere, tepper, kunstgallerier og mye mer. Deretter besøker vi Skala med en fantastisk utsikt.

Vi skal inn i byens gågate, og vi ser også den havnen som er et flott eksempel på maurisk og portugisisk arkitektur. I soukene yrer det av liv, og alle sansene våre kan nyte midtdagen i sentrum av Essaouria.

Lunsj i en av de lokale restaurantene. Tilbake til hotellet og resten av dagen er fri. Overnatting på hotellet og middag inkludert.

Imlil

28.10. Essaouira-Agafay

Agafay ligger i et nydelig ørkenområde snaut 3 mil sørvest for Marracech. Man føler at man er alene

ute ved verdens ende, under stjernehimmelen. 1001 natt….

Vi sjekker inn på neste bosted The white Camel, se http://www.thewhitecamel.ma/ Resten av dagen nytes i leiren i stillhet og godt selskap. Lunsj på egenhånd.

Mulighet for aktiviteter som spa, fotturer, kameltur, basseng….. Overnatting og middag i leiren.

29.10. Agafay

Heldagstur til Anima Garden, Garden of Eden iflg Washington Post. https://www.anima-garden.com/ Lunsjen inntas i en annen hage; Paradis du Safran, kjent for dyrking av dette kostbare krydderet og for sin gode restaurant. Tilbake til vårt bosted tidlig ettermiddag for avslapping ved bassenget.

Middag på vårt bosted.

A

30.10. Agafay-Imlil-Marrakech

Frokost og avreise tilbake til Marrakech. På veien gjør vi en stop i Imlil hvor det blir lunsj hos en Berber-familie. Landsbyen ligger på 1800 meters høyde i Atlasfjellene og er kjent for sine mange og varierte vandreturer.

Vi er tilbake i Marrakech om ettermiddagen og sjekker igjen inn på Kenzi Rose Garden hotell. Middag om kvelden.

31.10.

Frokost og fri formiddag i Marrakech. Lunsj på egenhånd. Kl 1300 kjører vi til flyplassen. Avgang med Lufthansa kl 1525 via Munchen hvor vi venter i 2 timer. Ankomst Oslo Gardermoen kl 2325.

Reise- og prisinformasjoner

Pris pr person i dobbeltrom kr 22.900 Inkluderer:

  • Rutefly med Lufthansa Oslo Gardermoen-Marrakech t/r
  • Flyskatter (utgjør pr januar -23. kr 1 895 av flyprisen, kan endre seg innen avreise)
  • Transport flyplass-hotell t/r i Marrakech
  • Buss Fredrikstad-Gardermoen t/r
  • Hele rundreisen med buss og overnattinger som beskrevet i program
  • Inngang Anima Garden
  • Måltider: 7 frokost (alle) og 7 middag (alle), samt 5 lunsj
  • Norsk reiseleder og lokal engelskspråklig guide under hele oppholdet

Inkluderer ikke:

  • Drikke til måltider, og tips
  • Tillegg enkeltrom kr 4 450

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Begrenset antall plasser/deltakere: Minimum 15, max 30.

Depositum på kr 5 000 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler:

Depositum med fratrekk av kr 1000 betales tilbake ved avbestilling inntil 66 dager før avreise Ved avbestilling 65-41 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring Ved avbestilling 40-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Print Friendly, PDF & Email