Onsdag 11. desember 2019
Nationaltheatret, Hovedscenen
Forelska i Shakespeare»

Tid: Onsdag 11. desember 2019
Sted: Nationaltheatret
Pris: kr 800,- som dekker teaterbillett og buss.
Bussavgang: fra Østfoldhallen (v/Elias) kl. 16.40. Fra Biblioteket kl. 17.00
Arr.ansvarlig:  Nina Oksmo – e-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net Mob: 926 48 051

 

En kjærlighetserklæring til teatret

Den Oscar-belønnede romantiske komedien Shakespeare in love inntar teaterscenen, i en overskudsspreget og storslått oppsetning!

Husker du filmen Shakespeare in love fra i 1998? Den vekket en umiddelbar forelskelse hos både publikum og kritikere og vant hele sju Oscar-statuetter. For den romantiske komedien har rett og slett alt: umulig kjærlighet, vakker poesi og musikk, en nydelig elisabethansk tidskoloritt, fektekamper, overdådige kostymer, masse satire og en medrivende historie.

Når stykket nå får sin norgespremiere, tas vi igjen tilbake til 1593 og møter den unge dikteren Will Shakespeare. Han er blakk og har skrivesperre, han lover bort manuskripter, men klarer ikke å skrive et ord.

Så møter han Viola de Lesseps. Hun elsker teater, og det eneste hun vil er å fylle livet sitt med poesi, eventyr og kjærlighet. Men kvinner kan ikke stå på scenen, og hennes far vil gifte henne bort til en mann hun ikke vil ha. Den umulige og altoppslukende kjærligheten gjør at ordene igjen strømmer fra Wills penn. Og stykket Romeo og Julie begynner å ta form …

Jan Gunnar Røise og Ine Marie Wilman spiller de unge forelskede, og sammen med et knallsterkt ensemble, serverer de deg en musikalsk, leken og overskuddspreget forestilling, i regi av den anerkjente film- og teaterregissøren Cecilie Mosli.

Gjør deg klar til å bli forelsker i Shakespeare og teatret!

Print Friendly, PDF & Email