5. – 9. september 2022
Trivelige Trøndelag

5. september 2022 – 5 dager Trivelige Trøndelag 
Avreise med buss fra Biblioteket . Fra Østfoldhallen Syd (v/Elias) Tider oppgis senere!
Pris: kr 10 850,-. Tillegg for enkeltrom kr 2 300,-
Turleder: Rolf M. Gjermundsen. E-post: romgj@hotmail.no. SMS 90 85 39 01
PÅMELDING TIL TURLEDER INNEN 1. JULI! Kort frist p.g.a. avbestillingsregler

På denne turen har vi lyst til å ta deg med på opplevelser litt utenom allfarvei. Vi har valgt å sette fokus på trivelige Trøndelag hvor opplevelsene ligger som perler på en snor.
Du blir blant annet kjent med den fantastiske Fosen-halvøya og «Den Gyldne Omvei» på Inderøy. I Trondheim blir vi med på en spesialomvisning i praktfulle Nidarosdomen.

Dag 1. Aulestad, Folldal, Hjerkinn, Dovrefjell

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 700Dagligstuen-pa-Aulestad-1.jpg

Turen går i moderne turistbuss på gode veier til historiske Sanner hotell på Hadeland. Etter en velsmakende lunsj fortsetter vi til kunstnerhjemmet Aulestad. Stedet er et av Norges best bevarte dikterhjem. Her fant Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson lykke og glede ved å bygge opp sitt vakre hjem og gjøre det til et europeisk bysted på landet.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Eysteinskirka-1.jpg

Deretter fortsetter ferden til Folldal med sin rike gruvehistorie. Folldal ligger vakkert til ved foten av Rondane. På Gruvekroa blir det servert kaffe og noe å bite før vi tar turen til Eystenkyrkja hvor vi gjør et kort stopp. Den er en av Norges mest berømte pilgrimskirker. Kirken er tegnet av Magnus Paulsson inspirert av fjellformasjonene i Snøhettaområdet. Også i middelalderen sto det en kirke på Hjerkinn, som når Sigrid Undsets romanfigur Kristin Lavransdatter går sin pilegrimsvandring til Nidaros så går hun vesper i kirka på Hjerkinn.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Kongsvold-Fjeldstue-20120828-Foto-Trond-Ola-Ulvolden-1.jpg

Dagen avsluttes på historiske Kongsvold Fjeldstue med tradisjoner fra 1100-tallet. Fjellstuen ligger på Dovrefjell og står under beskyttelse av Riksantikvaren.
De eldste bygningene på stedet er fra 1720. Her blir det overnatting og middag i felles lag.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Hannah-Ryggen-Mors-hjerte-1947-Foto-Anders-S-Solberg-1.jpg

Dag 2. Orkanger, Brekstad
Felles frokost før avreise. Ferden går over Dovrefjell til Orkanger og praktfulle Bårdshaug herregård. Vi skal bli med på en liten omvisning hvor vi får høre historien om hvordan dette lille slottet kom til.
Felles lunsj før avreise.

Turen fortsetter, og med ferge over Trondheimsfjorden fra Agdenes via Brekstad ankommer vi Hannah Ryggen museet. Hannah Ryggen var en kunstner av verdensformat  Hun skapte debatt i sin samtid gjennom sin politisk engasjerte kunst, som hadde menneskeverd som sitt gjennomgangstema. Vi blir med på en omvisning hvor vi får  innblikk i Hannah Ryggens kunst og liv og mulighet til å beskue noen av hennes vakre tepper.

Så fortsetter vi til Austrått slott som var arnestedet til en av historiens mest fremtredende kvinneskikkelse nemlig Fru Inger til Austrått. Her blir det omvisning og vi får høre den spennende historien.
Deretter går ferden til Hovde gård hvor vi skal overnatte. Gården ligger vakkert til ved Trondheimsfjorden. Familien som eier gården har gjenskapt et eventyr av den gamle husmorskolen med historie helt tilbake til 1923. Felles middag om kvelden.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Museet-Kystens-Arv-1-1030x687.jpg

Dag 3. Stadsbygd, Straumen, Inderøy
Felles frokost før avreise fra hotellet. Turen fortsetter til Stadsbygd hvor vi besøker museet Kystens Arv som  er et av landets fineste museer, med eget aktivt båtbyggeri, historisk rosehage, og en av landets største samlinger med klinkbygde råseglbåter. 

Felles lunsj før turen fortsetter til Nils Aas Kunstverksted som er lite museum for en av Norges fremste billedhuggere. Her finner vi også galleri for samtidskunst og verksted. Vi blir med på en omvisning hvor vi får lære mer om denne betydelige kunstneren.

Ikke langt unna ligger tradisjonsrike Jegtvolden Fjordhotell hvor vi skal overnatte. Felles middag.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Nidarosdomen-AS_198830509-1-1030x687.jpeg

Dag 4. Trondheim
Frokost på hotellet før avreise til Trondheim. Turen går gjennom idyllisk landskap til Trondheim hvor vi starter med et besøk i Nidarosdomen. I denne majestetiske domkirken blir vi med på en spesialomvisning hvor vi blant annet skal få se Kvinnenes minnekapell.

Vi sjekker inn på sentralt beliggende Quality Hotel Augustin. Ettermiddagen til egen disposisjon. Felles middag om kvelden.

Dag 5. Tynset, Atna
Felles frokost før vi sjekker ut av hotellet og setter kursen til Tynset. Her gjør vi en stopp på Bortistua hvor vi får servert kaffe og litt å bite i.

Deretter fortsetter vi  på gode veier gjennom Østerdalen til Atna. På retrokaféen Glopheim får vi servert lunsj. 50-talls-kaféen har stått urørt siden den ble bygget i 1947 og er fredet av Riksantikvaren.


Reisefakta Turens veil.pris kr 10 850,- per person i delt dobbelrom ved mimumum 30 deltagere.

Prisen inkluderer:
Transport i moderne turbuss
Ferge Agdenes – Brekstad
En overnatting Kongsvold fjellstue
En overnatting Hovde gårdshotell
En overnatting Jægtvolden fjordhotell
En overnatting Quality hotel Augustin
4 frokoster
4 lunsjer
4 middager
2 x kaffe med nokå attåt (dag 1 og 5)
Inngang og omvisninger som beskrevet i programmet

Prisen inkluderer ikke:
Tillegg for enkeltrom kr 2 300,-
Drikke til maten
Forsikringer

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og endringer en ikke er herre over, samt eventuelle restriksjoner som følge av Covid-19-pandemien.

Print Friendly, PDF & Email