Onsdag 4. september 2019
Oslo – vest og Bærum

Tid: Onsdag 4. september 2019
Pris: kr 1 250,- som dekker buss, frokost, omvisning og middag
Bussavgang: Fra Østfoldhallen (v(Elias) kl. 08.10
Fra Biblioteket kl. 08.30
Arr.ansvarlig:  Nina Oksmo – e-post: nina.lill.oksmo@fredfiber.net Mob: 926 48 051

Vi setter kursen mot Bygdøy og Villa Grande hvor vi starter med kaffe og rundstykker i Kafé Villa Grande.

Deretter får vi en innføring i historien til dette herskapelige huset. Villaen ble påbegynt i 1917 opprinnelig tenkt som en bolig for Hydros grunnlegger Sam Eyde som aldri flyttet inn i boligen. Villa Grande huser i dag Senter for studier av Holocaust og Livssynsminoriteter. Vi får høre den spesielle historien.

Deretter fortsetter ferden med lokalguide i områdene som tidligere huset Norges hovedflyplass, Fornebu. Vi får innblikk i den spennende utviklingen av en ny og moderne bydel, samt en tur innom kunstnergata.

Neste post på programmet er Skimuseet i fjellet under hoppet på Holmenkollbakken. Museet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan man oppleve 4 000 år med spennende skihistorie gjennom en uforglemmelig utstilling. Vi blir med på omvisning og et besøk i hopptårnet blir det også.
Der storbyen møter fjelltopper og endeløs skog, ligger Voksenåsen konferansesenter. Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige og senter for norsk-svensk samarbeid. Hotellet er en arkitektonisk perle med en særpreget sjarme kjent for sin gode restaurant.
Dagen avsluttes med middag på Voksenåsen konferansehotell. Etter middag, i hyggelig lag, går turen tilbake til Fredrikstad.

Prisen inkluderer:
Busstransport
Frokost på Quality Hotel Entry, Mastemyr
Middag på Voksenåsen konferansesenter
Inngang og omvisning Villa Grande
Bussrundtur med lokalguide – Fornebulandet
Inngang og omvisning Skimuseet

Print Friendly, PDF & Email