30. mai – 5. juni Kroatia – Rovenji

Periode: 30. mai – 5. juni 2024
Buss: Fra Biblioteket kl. 04.30
Pris: kr 14 200,- Tillegg for enkeltrom kr 950,-
Turleder: Berit-Julie Pedersen
E-post: berit-julie@bjped.no. Telefon. 41 46 41 64
Påmelding til turleder.

Reisen vil bli fakturert fra Aller Travel til din e-postadresse,

ROVINJ – DEN KROATISKE PERLEN

Bli med til vakre Kroatia og historiske Rovinj! Her skal vi nyte Adriaterhavets krystallklare vann, istrisk gjestfrihet, deilig, lokal mat og vin fra områdets vingårder. Vi bor godt på øya St. Andrea, en liten båttur fra Rovinj. To utflukter er inkludert, men det gis mulighet for flere.

Middelalderbyen Rovinj er en liten, fascinerende by med smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Her kan du gå i fred for biler, nyte utsikten, arkitekturen og sjarmerende, lokale restauranter. Med den lange historien og frodig vakker natur er Rovinj et godt utgangspunkt for spennende og interessante utflukter. 

På vårt flotte hotell har du både frokost og middag inkludert.

Slik oppsummerte en av våre gjester reisen:

«Fantastiske omgivelser og nydelig utsikt fra rommet. Det var herlig med den rene sjøen. Jeg drømmer meg tilbake til restauranten på den lille naboøya, den var super med meget velsmakende mat.»

Gled deg til

 • Sol, strand og bad
 • Rovinj – en av Adriaterhavets vakreste byer
 • Flott 4-stjerners strandhotell i rolige omgivelser
 • Sightseeing i Ljubljana
 • Båttur til Porec    

PROGRAM

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M,L)

Avreise fra Fredrikstad med buss til Oslo Lufthavn. Her møter dere reiseleder, som vil være sammen med dere under hele turen.  Avreise med AirBaltic via Riga til Ljubljana. Ved ankomst venter bussen som kjører inn til Ljubljana hvor vi spiser lunsj, før vi har en liten sightseeing og fortsetter til Rovinj. Her venter en kort båttur til hotellet på øya St. Andrea. Vi sjekker inn og får tildelt rom. Middag på hotellet.

Dag 2    Rovinj med byvandring (F, L, M)

Dag 3    Rovinj (F, M)

Dagen på egen hånd. Middag på hotellet.

Ekstra utflukt: Middelalderbyen Groznjan med vinsmaking på vingården Vino Gortan Pazin. Pris pr. person
kr 750,- (med forbehold om nok påmeldte)

Etter frokost tar vi buss til det sentrale Istria. Underveis forteller den lokale guiden om Istria generelt, kultur og tradisjoner. Ved ankomst til Groznjan blir det felles byvandring og litt tid på egen hånd til å besøke noen av byens koselige gallerier eller til å ta en kopp kaffe. Her er det også mulighet for å smake på produkter av trøffel, ettersom Groznjan ligger i et område der «skogens gull» vokser. Reisen går videre til Pazin hvor vi besøker vinbonden «Gortan». Her får vi smake på både rød og hvit vin, og i tillegg får vi skinke, ost, brød og olivenolje. Etter en hyggelig stund på landsbygda reiser vi tilbake til Rovinj.

Dag 4    Rovinj (F, M)

Dagen på egen hånd. Middag på hotellet.

Ekstra utflukt: Trieste (Italia) og Piran (Slovenia)

Pris pr. person kr 890,- (med forbehold om nok påmeldte)

Vi kjører fra Rovinj nordover mot den kroatisk/slovenske grense, nyter det istriske landskapet og får høre mer om Istrias historie og forbindelsene mellom Kroatia, Slovenia og Italia gjennom historien.

Ved ankomst Trieste gjør vi en kort rundtur med buss før vi stopper ved den fine plassen Piazza Unita. Denne plassen ligger ut mot Triestebukten og er omringet av fantastiske palasser, samt rådhuset som ofte er scenen for konserter under åpen himmel. Vi går en rundtur forbi restene av et romersk teater og de travle gatene i sentrum hvor det er mange butikker og kaffebarer. Det blir pause til en god kopp kaffe fra Trieste før vi reiser til Piran – en liten koselig by i Slovenia med historie og arkitektur fra tiden med venetiansk styre.

Vi nyter en felles lunsj og utforsker byen før vi reiser tilbake til Rovinj. På turen tilbake kjører vi gjennom turistbyen Portoroz. Dersom det er tid til det, gjør vi en kort stopp her før turen går tilbake til Rovinj.

Dag 5    Rovinj (F, M)

Dagen på egen hånd. Frokost og middag på hotellet.

Dag 6   Båttur til Porec (F, M)

Etter frokost blir det en fin båttur i den istriske skjærgården. Vi skal til en annen vakker venetiansk by, nemlig Porec, som ligger 20 km nord for Rovinj.  Vi seiler langs en vakker kystlinje og nyter båtturen til Porec.  Her blir det tid på egen hånd, både for å gjøre seg litt mer kjent med byen eller kjøpe seg litt å spise.

Den siste kvelden inviterer vi til en litt spesiell middag på Restaurant Lanterna – på Klosteret.  Dette er en stilfull avslutningsmiddag i vakre omgivelser.

Dag 7    Hjemreise (F) 

Vi takker for oss og tar fatt på hjemturen. Til avtalt tid tar vi båten inn til sentrum hvor bussen venter, og vi kjører til flyplassen for hjemreise til Norge.

F=Frokost L=Lunsj M=Middag

Vi gjør oppmerksom på et rekkefølgen på utfluktene kan bli endret under oppholdet!

SLIK BOR VI

HOTEL ISTRA ****

Crveni Otok 1 

52210 Rovinj

På øya St. Andrea skal vi bo godt på Hotel Istra. Øya St. Andrea ligger ca. 15 min. med båt fra Rovinj og hotellet kun 50 meter fra den klare blå sjøen og stranden. Det går gratis ferge fra øya og inn til Rovinj ca. hver time fra kl. 06.00 på morgenen til midnatt i høysesong.

Hotellet tilbyr lyse, pene og moderne rom med aircondition, balkong, minibar, safe, telefon og TV. Badekar eller dusj og WC. Wi-Fi er gratis.

Hotellet har to restauranter og barer. Innendørs- og utendørs saltvannsbasseng. Tennisbane, padlebåter, sauna og SPA-senter.

Mulighet for å leie strandhåndklær. Solsenger og parasoller er gratis. Ved opphold med halvpensjon er lokale viner, øl, vann og juice fra en dispenser inkludert til middagene.


FLYTIDER OG PRISINFORMASJON

Spesifiserte flytider og reiserute får du på bestillingsbekreftelsen din.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at det kan komme endringer på flytider, noe som er utenfor Aller travels kontroll.

Utreise:           30.mai  Oslo Gardermoen – Riga          08:25 – 10:55

                                    Riga – Ljubljana                       11:45 – 13:00

Hjemreise:      5.juni   Pula – Oslo Gardermoen           09:20 – 12.00

Pris pr. person i dobbeltrom                      kr 14.200,-

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)   kr    950,-

Pris inkluderer:

 • Fly t/r Oslo-Ljubljana – Pula – Oslo  inkl. skatter
 • Transport og utflukter iht. program
 • 6 overnattinger på hotell Istra****
 • 6 frokoster 
 • 5 middager m/ drikke (lokal øl, vin, brus, vann og jus)
 • Liten sightseeing i Ljubljana inkl. lunsj
 • Sightseeing Rovinj til fots inkludert lunsj 
 • Båttur til Porec
 • Avskjedsmiddag Klosteret
 • Norsk reiseleder

Ikke inkludert:

 • Valgfri utflukt til Trieste og Piran:                   NOK 890,-
 • Valgfritt besøk til vingård og byen Groznjan:   NOK 790,-
 • Evt. tips til guider og sjåfører.

VERDT Å VITE

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

Vi tar forbehold om endringer i programmet som følge av endrede skatter, avgifter, rutetider og evt. korona restriksjoner.

Print Friendly, PDF & Email