26. – 28. september 2021
3-dagers tur til Tuddal

Sjarmerende Tuddal – Høsttur til hjertet av Telemark

Tid: Søndag 26. september – tirsdag 28. september 2021
Sted: Tuddal Høyfjellshotell
Pris: kr 7 400,-. Tillegg for enkeltrom: kr 850,-
Bussavgang: Fra Biblioteket. Fra Østfoldhallen Syd v/Elias. Tider oppgis senere.
Arr.ansvarlig: Berit-Julie Pedersen. E-post: berit-julie@bjped.no. Mobil: 414 64 164
Påmelding til arr.ansvarlig – påmeldingsfrist 15. august 2021 – «Først til mølla»

26.09.2021 – 28.09.2021 Sjarmerende Tuddal – Høsttur til hjertet av Telemark
Bli med på høsttur til sjarmerende Tuddal Høyfjellshotell i hjertet av Telemark. I historiske omgivelser vil vi ta tiden tilbake og nyte både stedet og maten!  I tillegg har vi lagt inn spennende innslag i turprogrammet som vi håper og tror du vil sette pris på!


Dag 1. Moss, Horten, Sandefjord, Ulefoss, Tuddal
I moderne turbuss går ferden til Moss hvor vi ferger over fjorden til Horten. Deretter går ferden til Sem i Vestfold hvor vi besøker Stil-I.  Her finner vi en spennende interiørbutikk innredet i en låve. Vi får servert kaffe og vafler/kake.
Vi fortsetter til Sandefjord hvor vi besøker herskapelige Midtåsen som har en helt unik atmosfære. Midtåsen var hjemmet til skipsreder Anders Jahre og hans kone Bess. Midtåsen ble bygget 1933 og ble tegnet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg. Vi blir med på omvisning hvor vi får høre den spennende historien. Før avreise får vi servert laks og sandefjordsmør med dessert og kaffe. 
Ferden går videre til Ulefoss og sjarmerende Øvre Verket som består av er en samling arbeiderboliger oppført på begynnelsen av 1800-tallet. De rødmalte husene ble bygget av Cappelen-familien som boliger for arbeiderene ved Ulefoss Jernverk. Vi blir introdusert for enken Oline og får høre hennes gripende historie om livet i begynnelsen av 1900-tallet. Vi får servert kaffe og vaffel i det sjarmerende Spiseriet. Mulighet for å gjøre en spennende handel i håndverksutsalget blir det også!
Utpå kvelden ankommer vi sjarmerende Tuddal Høyfjellshotell hvor ingen rom er like! Alle rommene har sin egenart og alle rommene er bevart i sin opprinnelige og originale stil. Riktignok har de fått nye bad med dusj og toalett, helt etter dagens standard, men den gamle stilen og sjelen er nennsomt tatt vare på.
Her skal vi skal bo i to netter. Felles middag i hyggelig lag om kvelden.

Dag 2. Tuddal
Dagen starter med avslappende frokost i historiske omgivelser. Hotellet ligger i naturskjønt landskap med merkede turstier for de som ønsker å ta beina fatt. 
Vi arrangerer en utflukt til Tuddal bygdetun hvor vår lokalguide fortelle oss om livet og kulturen på en typisk Tuddalsgård på 1700- og 1800-tallet.
Vi får servert felles lunsj på hotellet og før middag kommer folkemusiker og kunstner Knut Buen for å introdusere oss for sin verden. Dette blir trolig en opplevelse du vil huske lenge!
Tuddal Høyfjellshotell er viden kjent for sitt gode kjøkken og hotellets kokk har ønsket å få servere oss en fire-retters middag, dagen til ære!
Dag 3. Notodden, Kongsberg, Portåsen
Etter frokost sier vi farvel til Tuddal for denne gang.  Vi kjører til Notodden hvor vi får høre den utrolige historien om industrieventyret Norsk Hydro og menneskene som skapte det!
Deretter fortsetter vi til Kongsberg kirke som er den største barokke kirken i landet. Lysekronene ble produsert ved Nøstetangen glassverk og er regnet for å være av de vakreste lysekroner i Norden. Over lysekronene ruver det berømte Glogerorgelet. Vi får en minikonsert spesielt for oss!
Videre reiser vi til Portåsen, forfatteren Herman Wildenveys rike. Ute fra verden vide kaller en sang meg hjem. Hjembygdens bakker blide Herren velsigne dem. Slik starter diktsyklusen ”Hjembygdens sanger” – Herman Wildenveys kjærlighetserklæring til stedet hvor han ble født og vokste opp. Vi får høre den spennende historien. 
Felles lunsj før vi setter nesen hjemover.

Prisen inkluderer:
Transport i moderne turbuss
Ferge Moss – Horten
2 overnattinger Tuddal Høyfjellshotell
2 frokoster
3 lunsjer
2 middager hvorav en fire-retters
Kaffe og vaffel/kake
Inngang og omvisning som beskrevet i programmet
Prisen inkluderer ikke:
Enkeltromstillegg kr 850,-
Drikke til maten
Forsikringer
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og endringer en ikke er herre over, samt eventuelle restriksjoner som følge av Covid-19-pandemien.

Print Friendly, PDF & Email