25. – 26. juni 2019
Mjøsa rundt

Dato: Tirsdag 25. juni – onsdag 26. juni 2019
Pris: pr pers. kr 3 650,-. Tillegg enkeltrom kr 500,-
Avgang: Biblioteket kl. 07.30
Reiseleder: Rolf M. Gjermundsen.
E-post: romgj@hotmail.com – Mobil: 908 53 901

DAG 1: Fredrikstad, Hamar, Lillehammer, Fåberg, Øyer:

Kl 07.30 . Avreise fra Fredrikstad.  I moderne turbuss og på gode veier går ferden til Hamar. Her stiger vi om bord i hjuldamperen Skibladner som letter anker kl. 11.15. En trivelig båttur venter. Om bord  får vi servert lunsj bestående av laks og jordbær. Kl 15.00 anløper vi Lillehammer hvor bussen venter på oss.Etter en kort kjøretur kommer vi til Fåberg hvor vi skal besøke Ment som holder til i det som en gang var verdens eldste skifabrikk.  Vi får høre historien om søstrene Sidsel og Ingvild som startet designverksted i2012 med mål om å designe og produsere fremtidens arvegods med fokus på godt håndverk, kvalitet og glimt i øyet! Mulighet for å gjøre en god handel blir det også.

 

Etter et en opplevelsesrik dag blir det godt å innlosjere seg på koselige Nermo hotell på Øyer.  I mere enn hundre år har reisende søkt seg hit for å nyte naturen, gjestfriheten og den gode maten. Overnatting og felles middag.

 

Dag 2, Lillehammer, Strandlykkja, Fredrikstad.

Dagen starter med en avslappende frokost før vi setter oss i bussen og forlater Nermo hotell for denne gang. Etter en kort kjøretur kommer vi frem til Maihaugen som er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Et besøk på Maihaugen gir opplevelser for både hjertet og hjernen. Det rører ved følelser og setter ting i perspektiv! Vi blir med på en spennende omvisning hvor vi blant annet får besøke en av museets nyeste attraksjoner, Dronning Sonjas barndomshjem! Deretter går ferden til Lillehammer sentrum hvor vi får servert felles lunsj på Restaurant «Hvelvet» i det tidligere Norges Bank-bygget fra 1913.  Hvelvet er nabo til Lillehammer kunstmuseum blant annet kjent for Bård Breiviks bygg som huser Weidemannsamlingen.  Det blir satt av tid til egen disposisjon med mulighet for å besøke kunstmuseet eller å rusle en tur i byen.

På hjemveien til Fredrikstad blir det servert kaffe og hjembakt kringle på den gamle barneskolen i Strandlykkja. Skolen er dekorert i tråd med Ingeborg Rifling Hagens ideer og vi får høre den spennende historien. En tur innom den særegne Strandlykkja kirke blir det også.

Turens pris inkluderer:

Transport i moderne turbuss

Overnatting Nermo hotell

En frokost

To lunsjer

En middag

Kaffe og kringle

Inngang og omvisning som beskrevet i programmet.

Turens pris inkluderer ikke :

Tillegg sgl rom kr 500,-

Drikke til maten

Forsikringer

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email