23. august – 26. august Sensommeropplevelser på Sørlandet

Tid: Fredag 23. august – mandag 26. august 2024
Avreise fra Biblioteket kl 08.00
Pris: kr 9 980,-. Tillegg for enkeltrom: kr 1 500,-
Turleder: Eva M. Eriksen, evaeriks@online.no SMS 97 17 49 48
Påmelding til turleder

Bli med på en tur utenom det vanlige! Med hånden på hjertet vil vi hevde at denne reisen vil du huske lenge!

Spesielt er vi stolte av Setesdal Kulturné. En hel dag med fordypning i Setesdals frodige kulturliv av man- ge slag! Vi har med lokalguide som gir oss de gode historiene og lokale kulturpersonligheter gir oss de magiske opplevelsene!

Vi skal selvfølgelig også få oppleve Sørlandet med sin steinete kystlinje og sine hvitvaskede hus. Søgne gamle Prestegård ligger som et lite smykke i slumren- de Sørlandsidyll.

Lindland kapell er en opplevelse du garantert aldri vil glemme!

Vi benytter også muligheten til å besøke Vennesla bibliotek som er kåret til et av verdens 5 vakreste bibli- otek av Huffington Post!

Dag 1: Horten, Porsgrunn, Lyngør, Arendal

Turen går til Moss hvor Bastø Fosens ferge tar oss over Oslo- fjorden til Horten.

Vi fortsetter til Porsgrunn hvor vi skal spise formiddagsmat på Michel Seylmager’s Hus. Restauranten ligger idyllisk til med utsikt over Porsgrunnselva. Her har det lille røde huset sett år- hundrene flyte forbi, mens de lune tømmerveggene ser nesten like ut som da de ble satt opp for 270 år siden.

Etter måltidet går ferden til idylliske Lyngør som for noen år siden ble kåret til Europas best bevarte tettsted. Denne

landsbyen i havet består av fire øyer og har sin arkitektur fra seilskutetidens glansdager. Fra Gjeving blir det en kort båttur ut til øyene hvor vår lokalguide venter på å vise oss rundt og fortelle den spennende historien om blant annet slaget på Lyngør i 1812.

Deretter fortsetter vi med båt til bussen plukker oss opp ikke langt fra Kilsund.

Ferden fortsetter til Arendal hvor vi sjekker inn på sentralt beliggende Thon hotel Arendal. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Søgne, Vennesla

Avslappende frokost på hotellet før vi setter kursen til Søgne. som er en av de mest sjarmerende stedene langs Sørlands- kysten. Vår lokalguide vil blant annet vise oss ubåten Biber fra andre verdenskrig og fortelle den spennende historien som også innbefatter presten Peder Bjørnson som var faren til Bjørnstjerne.

Deretter fortsetter vi til Vennesla. Vi besøker det berømte bi- blioteket og som også har fått flere andre priser for den flotte arkitekturen.

Felles lunsj på Vigeland Hovedgård før retur til Arendal hvor det blir tid på egen hånd før felles middag på hotellet.

Dag 3: Setesdal

Frokost på hotellet. Dette blir en opplevelse helt utenom det vanlige. Vi skal på KULTURNÉ med lokalguide i Setesdal. Hun tar oss med til ulike artister og kunstnere som har åpnet døre- ne for oss på sine hjemsteder!

Setesdal har vært en kreativ dal gjennom alle tider. Artister og musikere har slått seg ned og funnet sitt kunstneriske uttrykk både ved og utenfor setesdalskulturen. Den gode historien og de artige, små fortellingene om folk og personligheter, og om myter og segner, vil setesdølene prøve å gi oss på denne turen.

Det blir kortreist mat, kunst, kultur, lukt av sau og vakker natur! Lunsj i Setesdal og felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Songe, Sandefjord, Strømstad

Frokost på hotellet før vi forlater Arendal for denne gang.

Turen går til Songe hvor vi skal besøke Lindland skogskapell som er et sted helt utenom det vanlige Kapellet ble vigslet av biskop Skjevesland i 2002. En grusvei fører frem til kapellet. Her møter man overraskende og kunstneriske installasjoner hvor eksempelvis døpefonten i kapellet er drikkekar fra en stall. Vi blir med på en liten omvisning . Kaffe blir det også.

Etter en spennende formiddag reiser vi videre til Sandefjord.

Her går vi om bord i Colorlines ferge til Strømstad. Om bord blir det middagsbuffet hvor drikke til maten er inkludert.

Reisefakta

Prisen inkluderer:

Transport i moderne turbuss Ferge Moss-Horten

Ferge Sandefjord-Strømstad

Tre overnattinger, Thon Hotel Arendal Tre frokoster

Fire lunsjer Fire middager

Inngang og omvisinger som beskrevet i programmet

Prisen inkluderer drikke til maten. Forsikringer

Print Friendly, PDF & Email