18. – 22. september 2022
En smak av det gode liv i Toscana
og en natt i Roma

Turen er fulltegnet.

Dato: Søndag 18. – torsdag 22. september 2022
Buss: Fra Biblioteket kl. 05.30


Flyavgang med SAS: kl. 09.20 Ankomst Roma: kl. 12.30
Pris: kr 12 450,- Tillegg for enkeltrom: kr 1 750,-
Turledere: Wiggo Andersen (Reiseakademiet)
Sture Solvang (Fredrikstad Pensjonistakademi)
Påmelding til: Sture Solvang. e-post: sture.solvang@me.com – SMS 91 13 98 78


Fredrikstad Pensjonistakademi i samarbeid med Reiseakademiet inviterer igjen til en historisk reise og denne gangen går ferden til Italia.

For mange er Toscana typisk for den italienske kulturen. Her slo etruskerne seg ned og det var de som brakte sivilisasjonen til Roma, og det sies at det reneste italienske snakkes av dem som kommer fra Siena. I Toscana finnes det fortsatt små og store byer som er nesten uforandret siden middelalderen, på tross av den voksende industrien. Her finnes murer og tårn med rosa og blekgylne steiner, et tilfluktssted preget av ro og skjønnhet i en stadig mer hektisk verden.

Det toskanske kjøkkenet er ypperlig i all sin enkelhet, en gastronomisk kunst mer enn bare det å lage mat for å overleve. Ingrediensene blir behandlet på en ukomplisert, men veldefinert måte, slik at deres smaksegenarter blir forsterket uten at de begraves i kompliserte sauser eller garnityr. Noe av dette skal vi oppleve under våre lunsjer og middager.Den runde, strådekkede flasken som inneholder chianti, kommer fra Toscana og er blitt et symbol for italiensk vin verden over.  

Den europeiske sivilisasjon har sine røtter i to svært ulike byer, Aten og Jerusalem, som begge kom til å ligge i Romerriket. En reise til Roma er derfor en reise til våre kulturelle røtter. På våre vandringer i Roma besøker vi noen av de mest kjente stedene som Pantheon, Spansketrappen og Piazza Navona. Velkommen til noen gode dager i Toscana og en natt i Roma. Reiseledere vil være Sture Solvang fra Pensjonistakademiet og Wiggo Andersen fra Reiseakademiet.

Dagsprogram

Dag 1 – Søndag 18. september 2022

Felles avreise med buss fra Biblioteket kl. 0600. Flyavgang med SAS kl. 0920 direkte til Roma med ankomst kl. 1230. Her venter det oss en buss som skal de kommende dager ta oss Toscana rundt. Vi gjør en stopp underveis for en enkel lunsj på egenhånd. Under oppholdet skal vi bo i en liten typisk italiensk landsby. Colle Val D’Elsa heter byen og hotellet heter Palazzo Renieri og er et gammelt palass. Vi får litt tid på egenhånd før vi samles til felles middag på en av byen restauranter. Middag inkludert.

Dag 2 – Mandag 19. september 2022

Stor dag på gang.Vi nyter en god frokost før vi er på vei til Siena. Byen var spesielt innflytelsesrik mellom 1000-tallet og 1300-tallet, ikke minst etter at Firenze var slått i slaget med Montaperi i 1260. Siena ligger på tre høydedrag med sine tre eldgamle porter som peker i retning av Firenze, Roma og Maremma. I århundrer kontrollerte byen de to viktigste ferdselsårene i det sentrale Italia.

Vår byvandring avsluttes med en felles pizzalunsj. Etter en god lunsj går ferden videre mot landsbyen San Gimignano, en av de svært så forlokkende småbyer i Toscana. Tårn og bygninger i alle størrelser og fasonger danner bakteppet for landskapet og utsikten østover. Etter en lang dag på kryss og tvers i det toscanske landskap er vi tilbake på vårt hotell og møtes igjen for felles middag på en av byens hyggelige restauranter. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3 – Tirsdag 20. september

Etter frokost er vi igjen på farta og setter kursen mot Chianti-distriktet og besøker små kjente vinbyer som blant annet Castellina in Chianti og Radda in Chianti. Her venter oss vingårdsbesøk og en god lunsj. Omkring 600 meter over havet ligger Castellina in Chianti på et høydedrag mellom de grønne dalene til elvene Elsa, Arbia og Pesa. Lenge før landsbyen fikk sitt nåværende utseende, var dette en etruskisk boplass. I dag er byen en av de mest besøkte landsbyer i Chiantidistriktet, omgitt av skoger, olivenlunder og vinmarker. Vi tar oss også tid til å besøke den befestede landsbyen Radda in Chianti. Dette er ett av Toscanas mest produktive vinområder og ble hovedkvarteret til Chianti-lauget i 1415. Tilbake til hotellet i god tid før kveldens middag. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4 – Onsdag 21. september

Adjø Toscana og velkommen til den evige stad Roma. Etter frokost er vi på full fart mot byen over alle byer. Kort stopp underveis og lunsj for egen regning.

Den europeiske sivilisasjon har sine røtter i to svært ulike byer, Aten og Jerusalem, som begge kom til å ligge i Romerriket. En reise til Roma er derfor en reise til våre kulturelle røtter. Gjennom det fargerike gatebildet, bak de monumentale fasadene, de praktfulle kunstverkene, de mange pussige detaljer og snurrepiperier, er det de store linjer vi skal konsentrere oss om i dag, de som forklarer hvorfor tingene er som de er. På vår ettermiddag og kveldsvandring passerer vi Pantheon, Piazza Navona, Fontana de Trevi, Spansketrappen og mange andre steder man forbinder med et besøk i Roma. Vårt hotel, Santa Chiara, ligger perfekt til i det historiske sentrum av Roma og like bak Pantheon. Mer sentralt kan man ikke bo i Roma. Kveldens middag inntas på en av byens mest kjente torg, nemlig Piazza Navona og den kjente restauranten Tre Scalini. Frokost og middag inkludert.

Dag 5 – Torsdag 22. september 2022

Etter frokost har dere litt tid på egenhånd før avreise fra hotellet kl. 1030. Flyavgang med SAS kl. 1300 direkte til Oslo med ankomst kl. 1610. Her står Juel Johansens Bilruter klare til å frakte oss trygt tilbake til Fredrikstad hvor vi beregner ankomst rundt kl. 1900. Frokost inkludert.

Pris per person kr 12 450 som inkluderer:

  • Buss fra Fredrikstad til Gardermoen tur og retur.
  • Flyreise Oslo-Roma tur og retur med SAS
  • All transport under oppholdet som beskrevet i dagsprogrammet
  • Overnatting i dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg.
  • 4 frokost – 2 lunsjer – 4 middager inkludert.
  • Diverse utflukter som beskrevet i dagsprogrammet.
  • Tillegg for overnatting i enkeltrom kr 1 750 for hele turen.

Vi har kun 25 plasser til disposisjon på denne turen.

1

D

Print Friendly, PDF & Email