11. mars 2020
Fredrikshald Teater
En folkefiende

Tid: Onsdag 11. mars 2020
Sted: Fredrikshald Teater
Pris: kr 990,- pr person for transport, middag og teaterbillett
Bussavgang:  Fra Biblioteket kl. 15.00. Fra Østfoldhallen (v/Elias) kl. 14.30.
Arr.ansvarlig:  Turleder: Astri Mørch Glenjen – E-post: j-glenje@online.no – Mobil: 48 15 52 31

Teatertur til Fredrikshald gamle teater i Halden

11-mars 2020

Norge har dusinvis av herregårder, festninger og middelalderkirker, men ingen annen bygning som Haldens gamle teaterhus. Det har haldenserne god grunn til å være stolte av !

Fredrikshalds Teater fra 1838. Teateret ble i 2017 pietetsfullt renovert og tilbakeført til fordums skjønnhet. Fredrikshald Theaterselskab ble stiftet i 2016 av en gruppe ekte teaterentusiaster, som ønsket å oppføre klassiske stykker i et av Nordens eldste og vakreste teater.

Etter to svært vellykkede oppsettinger; Ludvig Holbergs «Jeppe på Berget» i 2017 og «Den Stundesløse» i 2019, forberedes nå en oppsetting av et av Henrik Ibsens mesterverk: «En Folkefiende» fra 1882. Dette stykket sies å være verdens første teateroppsetting med miljø som tema.

En Folkefiende vil bli spilt i Fredrikshalds Teater i mars 2020 med noen av Østfolds mest erfarne amatørskuespillere på scenen, og med et solid støtteapparat rundt. Under forestillingen vil, en av Norges unge og lovende pianister, Eirik Haug Stømner (vinner av Ungdommens Musikkmesterskap, Robert Levins pianistpris og Einar Steen-Nøklebergs talentpris) bidra med vakre og tidsriktige klaverstykker.

Litt om Stykket:

Stykket, En Folkefiende, er om mulig enda mere aktuelt i dag enn da det ble skrevet og tar opp mange av de temaer, dilemmaer og konflikter vi ser både i vårt eget land og i verden ellers. Her behandles medias rolle som troverdig informasjonsformidler, varsleres ublide skjebner, økonomisk motiverte miljøødeleggelser, løgn og fortielser for egen vinnings skyld eller for å hindre tap av status.

I USA har stykket fått en fornyet aktualitet etter at Donald Trump ble president i 2016 og oppført hele fire ganger oftere etter 2016 enn i de tre foregående år. I The New York Times sto følgende på trykk den 9. mars 2018: Ibsen wrote «An Enemy of the People» in 1882. Trump has made it populare again.

Programmet: Kl. 15.00 Avreise fra Fredrikstad bibliotek. I moderne turbuss går ferden til Halden hvor vi får servert middag i Bakgården restaurant. Etter middag spaserer vi til teateret hvor vi får en presentasjon av teaterbygningen og dens spennende historie. Teaterforestillingen starter kl.19.00 og varer i  ?? timer.

Etter forestillingen blir vi hentet av bussen vår og kjørt tilbake til Fredrikstad.

Turens pris kr. 920,-

Prisen inkluderer:

Transport t/r

Middag (to retter )

Teaterbillett

Prisen inkluderer ikke drikke til maten.

Print Friendly, PDF & Email