13. september 2018
Filmmatiné i Teglhuset

Teglhuset i Gamlebyen torsdag 13. september kl. 1300-1530.
Pris: kr 150.- som inkluderer to snitter og kaffe på vanlig måte under disse arrangementene.
Servering fra kl. 1300-1345. Film fra kl. 1345-1515.
Arr.ansvarlig: Sture Solvang, E-post: sture.solvang@me.com. Mob.: 911 39 878

Folket trengte en leder. Han ga dem en helt.

Den nyvalgte president Nelson Mandela innser at uvante virkemidler må til for å lege sårene i et dypt splittet land.

Sammen med kapteinen på det middelmådige rugbylandslaget setter Mandela det høyest mulige sportslige målet: en VM-tittel.

Problemene er enorme for den nyvalgte president Nelson Mandela, mannen som har gått fra en lang fengselsdom under apartheidregimet til det høyeste embetet i et forent Sør-Afrika. Men landet er forent bare på papiret når

Mandela tar over styringen i 1994. Motsetningene er mange mellom folkeslagene som utgjør landet, og klasseforskjellene er enorme. Mandela vet at det ikke bare er møysommelig hverdagspolitikk som skal til for å sveise landet sammen. Han trenger symbolsaker for å få fortgang i prosessen.

Presidenten fatter interesse for det utskjelte landslaget i rugby, kjent som Springbok. Det har vært de hvite sør-afrikanernes lag, men Mandela vil gjøre laget folkekjært på tvers av rasegrensene. Presidenten tror at laget kan vinne VM i 1995, som faktisk skal arrangeres i Sør-Afrika. Problemet er bare at Sprinbok i beste fall er middelmådig. Mandela trenger motiverende drahjelp. Den får han fra de innerste sirkler, i form av landslagskaptein Francois Pienaar. De to umake lederne finner tonen og et felles mål. Men kan et VM-gull bli mer enn håp og drømmer?

Clint Eastwood(regi) Morgan Freeman(Nelson Mandela) Matt Damon(Francois Pienaar)

Print Friendly, PDF & Email